Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Trenger vi en anstendighetsallianse?

Jeg er sikker på at mange føler uro over hva som kan komme fra Sylvi Listhaug fremover.

ANKOMSTSENTER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte rett før jul ankomstsenteret for flyktninger i Råde. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
ANKOMSTSENTER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte rett før jul ankomstsenteret for flyktninger i Råde. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Dagbladet har 17. desember viktig stoff, som gir grunn til ettertanker.

I intervjuet med Kjell Magne Bondevik minner han oss om vår stolte arv med Fridtjof Nansen, og han liker dårlig Sylvi Listhaugs bruk av ordet godhet som skjellsord. Og - Sunniva Ørstavik har en temperamentsfull artikkel, der hun peker på at politikerne nå prater om penger og utfordringer i stedet for mennesker og muligheter.

Samtidig forkynner Sylvi Listhaug høylytt at hun gleder seg til å gjøre sitt ytterste for å holde flyktninger unna Norge.

En rask tur innom svensk TV gir andre toner. Svenskene har innrømmet at de må stramme inn, men politikerne er ikke redd for å fremheve prinsipper i saken. En sentrumsorientert politiker holdt hardnakket på at asylretten er universell og kritiserte regjeringen, selv om det er kommet rundt 190.000 til Sverige i år.

Jeg er sikker på at mange føler uro over hva som kan komme fra Listhaug fremover. Er tiden inne for å danne en «anstendighetsallianse» med kjente intellektuelle kvinner og menn, som vil være i stand til å reagere på eventuelle uhørtheter fra Listhaug?

For i denne saken er ord og uttrykk som benyttes av høyeste viktighet.

Forfattere kan vi dessverre ikke regne med. Poetokratiet har abdisert for lenge siden, og derfor lever vi i en verden der alle typer eksperter uimotsagt kan stå frem med sitt.

Det er trist, for saken kunne trengt mesterpenner.

Er dette noe å tenke på for dem som er yngre enn undertegnede, som nærmer meg 80?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media