DEBATT

Debatt: Fotokunst

Trenger vi Fotografihuset?

Vi har hørt mye om plasseringen, men lite om programmeringen.

PÅ PYNTEN: Fotografihuset er tenkt plassert på Sukkerbiten, til høyre for det nye Munchmuseet. Illustrasjon: Bjørvika Utvikling
PÅ PYNTEN: Fotografihuset er tenkt plassert på Sukkerbiten, til høyre for det nye Munchmuseet. Illustrasjon: Bjørvika Utvikling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det vært mye kontrovers rundt et hus som enda ikke eksisterer. Det har blitt proklamert at hele fotomiljøet står bak det kommende Fotografihuset, men vi er mange som synes det er vanskelig å stille seg bak noe man ikke vet hva skal bli. Trenger vi enda et hus for fotografi i Norge, og hva skal det huset bidra med som ikke allerede finnes?

Kampen for å få fotografi anerkjent som kunst er forlengst vunnet, hva er målet og visjonen for dem som står bak dette? Det har så langt kommet svært lite konkrete programplaner fra en organisasjon som har fått uforholdsmessig mye oppmerksomhet lenge før de har åpnet.

Vinteren 2015 annonserte fellesorganisasjonen Foto-Norge at de ville opprette et Fotografiets Hus i Oslo, og fikk støtte av Oslo kommune til å etablere det de kalte et nasjonalt kompetanse- og opplevelsessenter for fotografi. Organisasjonen har vurdert en rekke eksisterende bygninger - som Deichmanske og Museet for Samtidskunst - før det våren 2018 ble inngått en intensjonsavtale med HAV Eiendom om å etablere et hus på intet mindre enn 3700 kvadratmeter på Sukkerbiten i Bjørvika med planlagt åpning i 2023.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer