Trenger vi kristendom i skolen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER FINT

at også statssekretær Haugstad (Dagbladet 9.2) ser at vi har et problem i Norge med hensyn til realfagene. Jeg er også klar over at noe blir gjort. Men disse tiltakene griper i det hele tatt ikke inn i det jeg mener er hovedutfordringene, og som Haugstad dessverre ikke nevner i sitt svar:

For det første det at man kan gå gjennom hele vårt undervisningssystem uten å lære noe om evolusjon eller genetikk. Er evolusjonslæren fremdeles så farlig at barna må skånes for Darwin - selv etter at paven har anerkjent utviklingslæren? Faktum er jo at svært lite av moderne biologi (og dermed også medisin) blir forståelig uten i lys av evolusjonen. Det er pga den skandaløse utelatelsen av dette i den norske skolen at kristne medisinerstudenter vil ha 1.Moseboks skapelsesberetning likestilt med Darwin. Hvis ikke dette er et problem for Haugland er det all grunn til å være bekymret.

En annen utfordring jeg hadde, var å gjøre noe med vitenskapsfiendligheten i den norske kulturen, der en omlegging av exphilkunnevære et virkemiddel. (For eksempel burde alle humanister og samfunnsvitere få en grunnleggende innføring i evolusjonslæren, fordi ingen levende vesener er «fristilte» fra evolusjonen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer