Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trengte bil, skrev manus

Bomstasjonansatt bak Hollywood-storfilm.

(Dagbladet.no): En bomstasjonansatt fra New York var desperat etter penger til å kjøpe en bil, derfor skrev han et krimmanus med tittelen «Brooklyn\'s Finest».


Nå skal manuset bli en film i Antoine Fuquas regi, med blant andre Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke og Ellen Barkin på rollelista, melder
nyhetsbyrået Reuters.

Michael Martin fra Brooklyn totalvraket bilen og skadet seg i en ulykke. Mens han gikk i behandling, meldte han seg på en manuskonkurranse med håp om å vinne penger til en ny bil.


- Jeg hadde aldri skrevet et manus før. Jeg tenkte «Hvor vanskelig kan det være?» og var mest opptatt av å vinne for å skaffe meg bil, sier Martin, som tidligere har tatt noen filmfag på universitetet.

Selv om Martin ikke vant konkurransen - han kom på andreplass - endte manuset opp hos Mary Viola, produsent ved Warner Bros., som lenge hadde lett etter en autentisk fortellerstemme for å føre oppfølgeren til gangsterfilmen «New Jack City» (1991) i pennen.

Martin dro til Los Angeles for å møte bransjefolk. Mens han var der skrev han litt for Showtime-serien «Sleeper Cell», men til slutt ble hjemlengselen for stor og han flyttet tilbake til New York.


Da var allerede «Brooklyn\'s Finest»-manuset mye omtalt i filmbransjen.

Til og med Mel Gibson vurderte en rolle i en eventuell film, men hans deltakelse ble til slutt ikke noe av.

TØFFE KARER: Ethan Hawke (til høyre) spilte mot Denzel Washington i Antoine Fuquas kommersielle gjennombrudd «Training Day». Nå lager regissøren film av bomstasjonansatte Michael Martins manus «Brooklyn\'s Finest». Foto: FILMWEB
TØFFE KARER: Ethan Hawke (til høyre) spilte mot Denzel Washington i Antoine Fuquas kommersielle gjennombrudd «Training Day». Nå lager regissøren film av bomstasjonansatte Michael Martins manus «Brooklyn\'s Finest». Foto: FILMWEB Vis mer

Filminnspillinga starter etter planen i mai, med «Training Day»-regissør Fuqua ved roret. Politithrilleren «Brooklyn\'s Finest» beskrives nettopp som en blanding av Fuquas kommersielle gjennombrudd og Oscar-suksessen «Crash».


- Jeg jobbet tidligere for et bussfirma som ble tiltalt for mafiaforbindelser. Uten de erfaringene kunne jeg ikke skrevet «Brooklyn\'s Finest», hevder Martin, som både har blitt forfremmet innen transportsektoren og fått barn nylig.

Han skriver «New Jack City 2» i pausene på jobben.

Etter manuset ble kjøpt og utviklet til storfilm, kjører han også ny bil.

image: Trengte bil, skrev manus
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media