DEBATT

Debatt: Spillpolitikk

Trettebergstuen ofrer problemspillere

Det er Norsk Tipping-spillene Belago og Bingoria som topper listen over andel spillere med spilleproblemer, ikke utenlandske spill. 

SVARER: Spillinvestor Morten Klein svarer på Anette Trettebergstuens innlegg om  at spillselskapene gambler med spillavhengige.
SVARER: Spillinvestor Morten Klein svarer på Anette Trettebergstuens innlegg om  at spillselskapene gambler med spillavhengige. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Anette Trettebergstuen og undertegnede er enige om én ting: Vi ønsker å beskytte problemspillere. Vi ønsker begge å beskytte problemspillere og hindre at mennesker spiller seg fra gård og grunn. Dessverre kommer det tydelig fram av hennes innlegg i Dagbladet 7. februar at Trettebergstuens viktigste hensyn er å bevare enerettsmodellen og Norsk Tippings posisjon. Hun ofrer dermed problemspillerne for å bevare en modell som gikk ut på dato da internett kom.

For hva er fasiten etter 69 år med Norsk Tipping?

  • Vi har 122.000 mennesker i Norge som er moderate risiko- og problemspillere.
  • Norsk Tipping har selv oppgitt at de har mellom 2000 og 3000 spillere de kaller «stortapere», det vil si spillere som taper mer enn 15.000 kroner i måneden. Med den nye tapsgrensen på 20.000 kroner vil disse kunne tape opp mot 720 millioner kroner i året hos Norsk Tipping.
  • Det er Norsk Tipping-spillene Belago og Bingoria som topper listen over andel spillere med spilleproblemer, ikke utenlandske spill.
  • Utenlandske spillselskaper, som opererer lovlig med lisens i EU/EØS-land, tiltrekker seg stadig flere norske spillere.

Fasiten er at dagens ordning fungerer glimrende både for Norsk Tipping og utenlandske spillselskaper, som alle øker sin omsetning. Taperne er problemspillerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer