Trier + Danielsen Lie = sant

Joachim Trier har nok en gang klart å kapre Anders Danielsen Lie til en hovedrolle. Denne gangen i «Oslo, 31. august».

PERFEKT PAR: Anders Danielsen Lie skal nok en gang la seg regissere av Joachim Trier. Det forrige samarbeidet resulterte i den kritikerroste filmen «Reprise». Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
PERFEKT PAR: Anders Danielsen Lie skal nok en gang la seg regissere av Joachim Trier. Det forrige samarbeidet resulterte i den kritikerroste filmen «Reprise». Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.Vis mer

||| (Dagbladet): - Det er et par som helt klart har funnet en fellesnevner og en kjemi, og som kjenner at de kan nå langt sammen, sier produsent Yngve Sæther.

Joachim Trier gjorde en kritikerrost debut som spillefilmregissør med «Reprise» i 2006.

Av hovedrolleinnehaverne var blant andre Anders Danielsen Lie.

- Mest spennende Nå er Trier godt i gang med forberedelsene til sitt nye prosjekt, filmen «Oslo, 31. august», og nok en gang skal altså Triers «gamle» kollega, Anders Danielsen Lie, spille hovedrollen.

- Han er den skuespilleren Joachim syns er mest spennende nå, sier Sæther.

Vil til Cannes Produsenten, som beskriver filmen som et «eksistensielt drama», mener Anders Danielsen Lie passer perfekt til hovedrollen.

FORNØYD: Joachim Trier har nok en gang huket inn Anders Danielsen Lie som hovedrolleinnehaver. Foto: Steinar Buholm.
FORNØYD: Joachim Trier har nok en gang huket inn Anders Danielsen Lie som hovedrolleinnehaver. Foto: Steinar Buholm. Vis mer

- Det er en karakter som står på kanten av stupet. Vi følger ham i 24 timer, og han står overfor et valg. Han er fylt av like deler forventing som frykt. For å følge en karakter på den måten, så må skuespilleren ha et rikt register, og han må være på samme frekvens som regissøren. Vi mener Anders er best på dette, sier Sæther, og legger til:

- Men det var ikke viktig for Joachim å videreføre noe fra «Reprise» altså. Dette blir ingen form for oppfølger.

Flere gjensyn Men gjenforeningen mellom Trier og Danielsen Lie er ikke den eneste i «Oslo, 31. august», også manusforfatteren har Trier et spesielt nært forhold til. Han heter Eskil Vogt, og var også med på «Reprise»-prosjektet.

Forrige gang endte samarbeidet mellom de tre i en film som ble innstilt som norsk kandidat til Oscar-utdelingen, og Sæther har troen på ny suksess.

- Med dette manuset og Joachim som regissør, så er min ambisjon å få filmen til Cannes. Alt som eventuelt kommer etter får bli en bonus, men denne filmen har tydelig internasjonalt potensiale, sier Sæther.

«Oslo, 31. august» starter innspillingen 27. august og beregnes å være premiereklar 31. august neste år.

Resten av rollelista er klar, men holdes foreløpig hemmlig. Danielsen Lie og Trier ønsker foreløpig ikke uttale seg om filmen for å kunne konsentrere seg om forberedelsene til opptaksstart.