Trier lager «bedriten» film med stjernelag

- En psykologisk katastrofefilm med sci-fi overtoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| I Lars von Triers nye film «Melancholia» er planeten med samme navn på vei mot å ødelegge jorden.

Men dette blir selvsagt ikke noen «Armageddon» eller «Independence Day». Trier gjør sin egen dystre vri på sjangeren, og i oktober i fjor avslørte han at filmen skal være en «psykologisk katastrofefilm med sci-fi overtoner».

Det er ikke så mange flere detaljer han vil røpe nå, bortsett fra at historien handler om to søstre. Ellers opplyste regissøren på en pressekonferanse i Trollhättan mandag om at filmen rent visuelt vil bli «bedriten».

- Ikke fullt så bedriten som den forrige kanskje, men bedriten likevel, utdypet han. Filmen han sikter til er den omdiskuterte «Antichrist», som mange fant svært ubehagelig å se på.

- Jeg kan ikke si noe om hvorfor jeg lager denne filmen. Men jeg har en plan, en plan, noen aldri noensinne vil få vite, sa Trier.

Stjernelag I den lille svenske byen Trollhättan pågår nå innspillingen og det er et imponerende stjernelag Trier har hanket inn for å feste visjonen sin til filmduken.

Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland og Stellan Skarsgård er noen av skuespillerne, og mandag møtte trioen samt regissør Trier presse fra hele Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer