«The House That Jack Built»

Trier opprører igjen: Mer enn 100 forlot kinosalen

Men de som ble sittende ga stående applaus.

STERKE REAKSJONER: Seriemorderfilmen «The House That Jack Built» fikk over hundre publikummere til å forlate premieren i Cannes i går. Video: Zentropa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha falt i unåde i 2011 da han uttalte at han «forstår Hitler, selv om han gjorde noen dumme ting og neppe var en typisk bra fyr», var Lars von Trier tilbake for fullt i Cannes i går kveld med sin nyeste film «The House That Jack Built», og som vanlig delte han publikum.

Triers siste film er nemlig ikke noe hyggelig eller forsiktig forsøk på forsoning, men en makaber voldsorgie som fikk flere til å reise seg og gå lenge før filmen var ferdig.

Filmen handler om en seriemorder ved navn Jack og sparer ikke på kontroverskruttet: Den harselerer med både Det tredje riket og amerikanske våpenlover, og caster dessuten Uma Thurman – som nylig har engasjert seg i #metoo-debatten og kritisert Harvey Weinstein og Quintin Tarantino – som Jacks første offer.

– Kvalmende

Varietys Ramin Setoodah kalte filmen «en av de mest ubehagelig filmopplevelsene i mitt liv. » Ifølge ham forlot over 100 personer salen under visningen. Al Jazeeras reporter Charlie Angela forlot også salen midtveis, og tweetet at «å se barn blir skutt og drept er ikke kunst eller underholdning.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer