Triers storfilm utsatt

- Vi klarte dessverre ikke i tide å fullfinansiere filmen.

- UTSATT:  Regissør Joachim Triers storfilm «Louder Than Bombs» er blitt utsatt fordi prosjektet ikke er fullfinansiert kort tid før innspillingsstart. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- UTSATT: Regissør Joachim Triers storfilm «Louder Than Bombs» er blitt utsatt fordi prosjektet ikke er fullfinansiert kort tid før innspillingsstart. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): I sommer ble det kjent at Joachim Triers store, amerikanske familiedrama har et totalbudsjett på 52 millioner kroner, og at Norsk filminstitutt ga 13,3 millioner kroner i produksjonstilskudd til Motlys' nye spillefilmprosjekt «Louder Than Bombs».

Nå er det klart at filmen blir utsatt på grunn av manglende økonomiske midler. Det skriver Motlys i en pressemelding, som filmtidsskriftet Rushprint gjengir på sin nettside.

- Vi klarte dessverre ikke i tide å fullfinansiere filmen slik vi hadde trodd, og velger derfor å avslutte det pågående forarbeidet i New York. Vi er lei oss for at vi kom til denne konklusjonen så nær opptaksstart og beklager dette overfor regissør, skuespillere, og alle andre involverte, skriver Motlys i pressemeldingen ifølge Rushprint.

Samtidig påpeker produksjonsselskapet en stor interesse for filmen, og at de har stor tro på at prosjektet vil bli realisert.

Stjernelag Det er en rekke kjente skuespillere Trier har fått med seg på laget. Gjennom Screendaily ble det i mai kjent at det er Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg som skal spille i Triers engelskspråklige debut «Louder Than Bombs», noe Memento films, som skal produsere familiedramaet, bekreftet i en pressemelding.

- «Louder Than Bombs» er en karakter-drevet film, så jeg er veldig begeistret for å ha med så utrolige skuespillere på dette. Isabell, Jesse and Gabriel er alle skuespillere jeg har ønsket å jobbe med i lang tid. At de skal spille sammen som en familie føles fantastisk, sa Trier i pressemeldingen da. 

Huppert er kjent fra den franskspråklige filmen «Amour», som slo «Kon-Tiki» under årets Oscar-utdeling.

Byrne har bant annet vunnet Golden Globe for sin prestasjon i «In Treatment», mens Jesse Eisenberg ble verdenskjent da han spilte Facebook-gründeren Mark Zuckerberg i filmen «Social Network» fra 2010.

Innspillingen skulle opprinnelig starte 25. september, og planen var at filmen ville få premiere i løpet av 2014.

- Ubehagelig sannhet «Louder Than Bombs» er et stort prosjekt som retter seg mot et internasjonalt marked. Det er et familiedrama om hemmeligheter, og Gene holder hverdagen gående sammen med sønnen Conrad etter at kona Lauras døde i en bilulykke tre år tidligere.

En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge, og det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg fram i lyset.

STJERNE:  «Social Network»-stjerna Jesse Eisenberg har en rolle i Joachim Triers filmprosjekt. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
STJERNE: «Social Network»-stjerna Jesse Eisenberg har en rolle i Joachim Triers filmprosjekt. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Vis mer