«Trigger» solgt til utlandet

Hestefilmen til Frankrike og Tyskland.

(Dagbladet.no): Blant de norske filmene som ble presentert på den nylig avsluttede filmfestivalen Berlinalen, fant vi Gunnar Vikenes hestefilm «Trigger».

Filmen, som gikk på norske kinoer i fjor høst, ble valgt ut til konkurransen «Generation» - tidligere kjent som «Kinderfilmfest» - og dermed eksponert for et stort publikum.

Blir dubbet

I bakteppet av filmfestivalen arrangeres og European Film Market, der filmer kjøpes og selges til hele verden.

- Trigger ble etter en budrunde solgt til MFA Film Distribution i Tyskland, forteller direktør Ann-Kristin Westerberg i SF International Sales i en pressemelding fra Norsk Filminstitutt.

«Trigger» forventes å dukke opp på tyske kinoer til høsten, i dubbet versjon.

Også i Frankrike blir det mulig å se «Trigger», bare ikke på kino. Der vil den dukke opp på DVD, samt at den vil vises på fransk TV.

-Flere land følger

UT AV LANDET: «Trigger» er solgt til Tyskland og Frankrike - og flere land følger. Foto: NORSK FILMINSTITUTT
UT AV LANDET: «Trigger» er solgt til Tyskland og Frankrike - og flere land følger. Foto: NORSK FILMINSTITUTT Vis mer

- Vi er veldig glade for den internasjonale interessen for «Trigger». Spesielt Tyskland er et bra salg for en norsk film da vi er i hard konkurrerer med gode filmer fra hele verden, sier filmens produsenter Tanya Badendyck og Silje H. Eik fra produksjonselskapet Cinenord i pressemeldingen.

Det forventes at flere land vil kjøpe filmen, blant annet nevnes Benelux og Tsjekkia som potensielle målland.

Her hjemme ble «Trigger» sett av over 100.000 på kino, i tillegg har dvden som ble lansert 17. januar solgt 55.000 eksemplarer.