Trim for eldre

Hvem sa at MTV bare er for tenåringer? Madonna (47) stjal først showet med sin nye video, og etterpå delte hun ut en av de mest prestisjefulle prisene til Bob Geldof (54).

LISBOA (Dagbladet): Coldplay måtte finne seg i å bli stilt i skyggen under MTV Europe Music Awards i går. De var på forhånd nominert til fem priser, men måtte nøye seg med prisen for beste sang - og den lokale prisen for Storbritannia og Irland.

«Hung Up»

For den som virkelig beviste at den største stjernen på pophimmelen ikke kommer til å falme med det første, var Madonna.

Hun åpnet hele ballet med sin første liveopptredenen av sin nye Abba-inspirerte singel «Hung Up» fra albumet «Confessions On A Dance Floor», som kommer 29. november. Etter opptredenen var det nesten opprørsstemning i fotorommet. Madonna nølte først, og virket ikke spesielt lysten på å gå ut til ulvene.

Sjøl var hun ikke nominert til noen pris, men i en alder av 47 år sto hun for den aller største stjerneglansen i konkurranse med Green Day, Coldplay, Gorillaz, Foo Fighters og den noe fallerte smukkasen Robbie Williams. Han fikk derimot en etterlengtet oppmuntring med prisen som beste mannlige artist, etter å ha fått svært lunkne kritikker for sitt nyeste album.

Seinere på kvelden kunne Madonna dele ut «Free Your Mind»-prisen. MTVs hederspris deles hvert år ut til en artist eller en person som har jobbet med sosiale spørsmål. Bob Geldof, mannen bak Live Aid og nå i sommer Live 8, stakk av med prisen - og dermed var det klart at årets MTV-utdeling sto i de «gamle»s tegn. På pressekonferansen svarte han betegnende nok slik på spørsmål fra en sørafrikansk journalist om han kom til å arrangere flere veldedighetskonserter:

-  Nei, jeg håper ikke det kommer til å være nødvendig. Jeg kommer til å være altfor gammel.

Klasseskille

Showet på Atlantic Pavillion i Lisboa i Portugal blir sett av over en milliard mennesker over hele verden. Da er det kanskje ikke så rart at den norske delen av utdelingen kommer litt i bakgrunnen. Artistene som var nominert til de lokale prisene måtte finne seg i et regelrett klasseskille før showet. De måtte gå på den røde løperen alleerde kl 18.00 - én time før Coldplay og de store, internasjonale stjernene valset over teppet.

HOS ULVENE: De andre artistene kom i skyggen av Madonna og hennes følge.
FIKK PRIS: Shakira.
INGEN PRIS: Marion Raven.