Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trine får gratis PR i England

Trine Reins gamle singel «Torn» skal lyn-lanseres i England. Såpestjernen Natalie Imbruglia har gjort knallsuksess med samme låt - og engelske medier har gjort stort nummer av at norske Trine Rein var først på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Trine Rein ga ut «Torn» i Skandinavia og Japan i 1996, vendte EMI England tommelen ned. Singelen ble aldri lansert i England.

Nå snur de på hælen, og kaster seg på Natalie Imbruglias suksess.

Den australske såpestjernen - kjent fra TV-serien «Neighbours» - har herjet hitlistene og MTV med «Torn» i hele høst, og klatret helt til nummer to på Englands-lista.

- Trine Reins versjon skal ut i England så fort det lar seg gjøre. Singelen kan være i butikkene allerede neste uke, bekrefter Thomas Hoehne i EMI Danmark, som har kontrakten med den norske popartisten.

Plagiat-krangel

Engelske medier har slått stort opp at en - for dem - ukjent norsk sanger allerede har hatt en hit med «Torn».

Englands største avis, The Sun, opprettet onsdag en «Trine-linje» der leserne kan ringe inn og høre Trine Reins versjon av sangen.

Den populære radio- og TV-stjernen Chris Evans kastet seg også ut i Trine-debatten i sin morgensending. The Sun beskylder Natalie Imbruglia for å gjøre et rent plagiat av Trine Reins låt.

- Plagiat er det ikke på noen måte. Her er det snakk om at to artister synger hver sin versjon av samme sang, understreker Trine Reins manager, John Overgaard.

«Torn» er skrevet av Phil Thornalley, Scott Cutler og Anne Previn. Phil Thornalley er co-produsent på både Trine Reins og Natalie Imbruglias innspillinger. Thornalley, som har vært med på pop-suksesser som The Cure og Johnny Hates Jazz, skal også være med på å produsere Trine Reins nye album.

Aner ingenting

- Trine er i Los Angeles og jobber med det nye albumet nå. Hun vet ennå ikke at den gamle singelen skal lanseres i England, sier John Overgaard.

Manageren forsøkte i går kveld å få fatt i stjernen sin.

- Ryktene går om at Trine muligens blir invitert til å synge på Chris Evans TV-show på BBC1 fredag, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!