Listhaug-kunsten

Trine Skei Grande-bilde malt på Listhaug-vegg i Bergen

Bildet er signert «Trøbbel».

NYTT KUNSTVERK: I april malte gatekunstneren AFK et maleri av Sylvi Listhaug på denne veggen. Nå er dette bildet av kulturminister Trine Skei Grande kommet opp på samme sted. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NYTT KUNSTVERK: I april malte gatekunstneren AFK et maleri av Sylvi Listhaug på denne veggen. Nå er dette bildet av kulturminister Trine Skei Grande kommet opp på samme sted. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V).

Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

Det nye bildet har signaturen «Trøbbel». Bildet viser en smilende Grande med bukse og truse nede, mens hun former et hjerte med hendene.

Delvis ødelagt

Statssekretær Jan-Christian Kolstø i Venstre er kulturministerens statssekretær.

Han opplyser overfor Dagbladet at verken Skei Grande selv eller noen i apparatet rundt henne har noen kommentar til bildet.

Kulturministeren er i Bergen i dag, der hun skal åpne Bergen Digital Summit, et toppmøte om digitalisering og innovasjon og formidling av kunst- og kulturopplevelser.

Hun er også til stede på åpningsseremonien for Festspillene i Bergen.

Kunstneren «Trøbbel» skriver på sin profil på Instagram at vedkommende la igjen et håndkolorert trykk på stedet, som den første som kom dit kunne ta med.

I morgentimene onsdag var allerede deler av bildet ødelagt. Det er revet strimler av papiret, slik at ansiktet til Grande ikke er synlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer