- Trine Skei Grande er dratt med i et spill som en politiker av hennes kaliber ikke skal være med på

Venstre-lederen får krass kritikk etter utspill om dokumentaren «The Magnitsky Act».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Å blande seg i hvordan dokumentarister skal behandle materiale de kommer over, det skal Trine Skei Grande holde seg langt unna. Hun er dratt med i et spill som en politiker av hennes kaliber ikke skal være med på, sier direktør i Virke Produsentforeningen, Torbjørn Urfjell til Dagbladet.

Han representerer alle de organiserte dokumentarprodusentene i Norge, og reagerer kraftig på Venstre-leder Trine Skei Grandes uttalelser om den premiereklare dokumentaren «The Magnitsky Act» som er planlagt vist under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni.

- At Skei Grande, som vi normalt kjenner som en forkjemper for ytringsfrihet, demokrati og liberale verdier, går inn og mener noe om hva slags filmer Norsk filminstitutt (NFI) skal finansiere, er å bomme stygt, fortsetter Urfjell.

Døde i russisk fengsel 25. mai omtalte Dagbladet krangelen rundt dokumentaren «The Magnitsky Act». Filmen er laget av den anerkjente norske produsenten Piraya Film og den prisbelønte russiske regissøren Andrej Nekrasov.

Filmen er en «dramatisering av russisk politis forsøk på å stjele én milliard dollar fra en amerikansk finansmann, og drapet på hans trofaste skatteadvokat Sergej Magnitskij». Ifølge Nekrasov er den offisielle vestlige versjonen av historien grovt feilaktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer