Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trine Skei Grande går hardt ut mot mot kulturminister Widvey

Sint og irritert på Munch-behandling.

LITE BLID: Venstre-leder Trine Skei Grande (til venstre) mener kulturminister Thorhild Widvey må rydde opp i Munch-uklarheter.  -Hvis ikke, får Erna Solberg gjøre det, sier hun til Dagbladet. Her et bilde fra valgkampen med  Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LITE BLID: Venstre-leder Trine Skei Grande (til venstre) mener kulturminister Thorhild Widvey må rydde opp i Munch-uklarheter. -Hvis ikke, får Erna Solberg gjøre det, sier hun til Dagbladet. Her et bilde fra valgkampen med Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Kulturminister Thorhild Widvey vil ikke gi løfte om statlig bidrag til nytt Munch-museum.

I går skrev Dagsavisen at Høyres kulturstatsråd sår tvil om statlig støtte til bygging av nytt Munch-museum i Bjørvika.

Grell kontrast Dette står i grell kontrast til hva de tre partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) bl.a. uttalte i Dagbladet for elleve måneder siden.

- Dette går ikke an.

- Nå må kulturminister Thorhild Widvey umiddelbart komme på banen og klargjøre dette, sier Grande.

- Rydd opp Trine Skei Grande medgir at hun ble meget irritert og sint da hun leste Thorhild Widvey defensive utspill i Dagsavisen. Det har vært en bred enighet om statlig Munch-støtte - fra den forrige kulturministeren Hadia Tajik (Ap) til lederne for den forrige opposisjonen.

- Dersom ikke kulturministeren rydder opp i dette, så må Erna Solberg gjøre det, sier Grande.

Oslo kommune søkte staten om investeringsstøtte på 453 millioner kroner for 2014, men i I desember kom avslaget fra den nye regjeringen.

Et spleiselag Kulturministeren mener byggesaken er Oslo kommunes ansvar. Det står i kontrast til en facebook-ytring for to år siden der hun kommenterer i bystyret om plassering nytt museum: «Dette er bare trist, hvordan i alle verden kan Frp og Ap holde på med dette her?????».

image: Trine Skei Grande går hardt ut mot mot kulturminister Widvey

- Vi har ikke per i dag grunnlag for å svare på spørsmålet om eventuell statlig støtte til byggingen av det nye Munch-museet, sier Widvey til Dagsavisen.

- Erna, Siv og jeg kom med et klart løfte om Munch-støtte i fjor. Dette er en spleis vi skal være med på. Det er ikke Oslo kommunes ansvar alene å følge opp arven etter Edvard Munch, sier Grande.

SKUFFER:  Trine Skei Grande (V) er skuffet over Thorild Widveys (H) Munch-uttalelser. Foto: Øistein Norum Monsen
SKUFFER: Trine Skei Grande (V) er skuffet over Thorild Widveys (H) Munch-uttalelser. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer