LITE BLID: Venstre-leder Trine Skei Grande (til venstre) mener kulturminister Thorhild Widvey må rydde opp i Munch-uklarheter.  -Hvis ikke, får Erna Solberg gjøre det, sier hun til Dagbladet. Her et bilde fra valgkampen med  Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LITE BLID: Venstre-leder Trine Skei Grande (til venstre) mener kulturminister Thorhild Widvey må rydde opp i Munch-uklarheter. -Hvis ikke, får Erna Solberg gjøre det, sier hun til Dagbladet. Her et bilde fra valgkampen med Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Trine Skei Grande går hardt ut mot mot kulturminister Widvey

Sint og irritert på Munch-behandling.

Kulturminister Thorhild Widvey vil ikke gi løfte om statlig bidrag til nytt Munch-museum.

I går skrev Dagsavisen at Høyres kulturstatsråd sår tvil om statlig støtte til bygging av nytt Munch-museum i Bjørvika.

Grell kontrast Dette står i grell kontrast til hva de tre partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) bl.a. uttalte i Dagbladet for elleve måneder siden.

- Dette går ikke an.

- Nå må kulturminister Thorhild Widvey umiddelbart komme på banen og klargjøre dette, sier Grande.

- Rydd opp Trine Skei Grande medgir at hun ble meget irritert og sint da hun leste Thorhild Widvey defensive utspill i Dagsavisen. Det har vært en bred enighet om statlig Munch-støtte - fra den forrige kulturministeren Hadia Tajik (Ap) til lederne for den forrige opposisjonen.

- Dersom ikke kulturministeren rydder opp i dette, så må Erna Solberg gjøre det, sier Grande.

Oslo kommune søkte staten om investeringsstøtte på 453 millioner kroner for 2014, men i I desember kom avslaget fra den nye regjeringen.

Et spleiselag Kulturministeren mener byggesaken er Oslo kommunes ansvar. Det står i kontrast til en facebook-ytring for to år siden der hun kommenterer i bystyret om plassering nytt museum: «Dette er bare trist, hvordan i alle verden kan Frp og Ap holde på med dette her?????».

Trine Skei Grande går hardt ut mot mot kulturminister Widvey

- Vi har ikke per i dag grunnlag for å svare på spørsmålet om eventuell statlig støtte til byggingen av det nye Munch-museet, sier Widvey til Dagsavisen.

- Erna, Siv og jeg kom med et klart løfte om Munch-støtte i fjor. Dette er en spleis vi skal være med på. Det er ikke Oslo kommunes ansvar alene å følge opp arven etter Edvard Munch, sier Grande.

SKUFFER:  Trine Skei Grande (V) er skuffet over Thorild Widveys (H) Munch-uttalelser. Foto: Øistein Norum Monsen
SKUFFER: Trine Skei Grande (V) er skuffet over Thorild Widveys (H) Munch-uttalelser. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer