Trio-topp og klubb-Porter

Marcin Wasilewski Trio og Gregory Porter delte kvelden på Oslo Jazzfestival.

TETT: Marcin Wasilewski Trio på Nasjonal jazzscene fredag kveld. Den polske trioen leverte en tett kommuniserende konsert basert på repertoaret fra sitt «Faithful»-album. FOTO: TERJE MOSNES
TETT: Marcin Wasilewski Trio på Nasjonal jazzscene fredag kveld. Den polske trioen leverte en tett kommuniserende konsert basert på repertoaret fra sitt «Faithful»-album. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Oslo Jazzfestival fortsatte i full bredde på et dusin scener fredag kveld, og for den som hadde valgt Nasjonal jazzscene, Victoria, som permanent oppholdssted, bød festivalen på to bordsetninger: polske Marcin Wasilewski Trio og amerikanske Gregory Porter med engelsk kvartettkomp.

Det ble som ventet to svært ulike ett-sett-konserter.

Polakkene «nyspilte» sitt fjorårsalbum «Faithful» (terningkast 5 i Dagbladet) med den samme stille gløden i det sømløse trioarbeidet som på plata.

Naturlig nok foregikk det med pianist Wasilewski i melodiførende eller improviserende front det meste av tida og med bassist Slawomir Kurkiewicz og trommeslager Michael Miskiewicz som finstilt rytmisk og harmonisk ankerfeste, fargelegger og dialogpartner.

Få jazzpianister matcher Marcin Wasilewskis kattemyke anslag og smidighet i tangentbehandlingen, og det kunne virke som om «elastisitet» er noe av et nøkkelord i trioens tilnærming til musiseringen.

Bandet låt både moderne kollektivistisk og godt rotfestet i pianotriotradisjonen, og uten noen form for bravura eller effektmakeri leverte det sine fem kvarter med dynamisk musikk, ikke minst takket være improvisatorisk dybde og enkelt melodispill i god balanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer