Trippel Høyem

I helga står Sivert Høyem på scenen tre ganger under Bukta-festivalen i Tromsø. Men sommerens høydepunkt så langt er oppvarmingskonserten for Iggy Pop i Aten.

TROMSØ (Dagbladet): -  Det var once in a lifetime. Vi har vært fans av Iggy Pop siden vi var drittunger, og har selvsagt bilde av oss og han sammen, sier Sivert Høyem.

-  Magisk

To dager etter at Hellas vant fotball-EM, varmet Madrugada opp for rocklegenden Iggy Pop i et nedlagt marmorbrudd i Aten, foran 6- 7000 betalende og gud vet hvor mange gratispublikummere.

-  Det var en magisk kveld, stråler Sivert Høyem.

I går kom han hjem til nord og spilte med Madrugada på Bukta - Tromsø Open Air Festival - som i år arrangeres for første gang. I kveld står Sivert Høyem and the Opposition på samme scene.

-  Det blir min første jobb som soloartist på lenge, så jeg er rimelig nervøs. Det er første gang jeg snur meg på så kort varsel, så det er kanskje ikke så veldig troverdig? Jeg må bestemme meg for enten å være jævlig bra, eller være jævlig morsom. Dette tror jeg blir jævlig morsomt, sier Sivert.

Nytt album

Han ser ikke bort fra at soloprosjektet «Ladies and Gentlemen of

the Opposition» etter hvert kan resultere i ei skive nummer to, men neste prosjekt er oppfølgeren til Madrugadas siste album «Grit». Bandet går i studio til høsten, og håper at det nye albumet er ute i februar.

-  Låtmaterialet er ferdig, og det er veldig klart hvordan plata blir. Vi legger vekt på de sidene av bandet jeg setter mest pris på, det melodiske og det storslagne, det som gjør oss unikt i forhold til andre band. Den blir ganske annerledes enn den forrige, mer en blanding av de tre vi har gjort. Men det er jo en sjanse for at folk kommer til å hate det, sier Sivert Høyem.

Selv gleder han seg til å høre eks-Madrugada-trommis Jon Lauvland Pettersen og bandet Milestone Refinery i Bukta i kveld.

-  Jeg skal være med og kore, sier Sivert, som dermed står på samme scene tre ganger på to dager.

Festivaler i England

I går spilte Sondre Lerche og

Ricochets før Madrugada, mens BigBang avslutter festivalen etter Span og Solo-Sivert i kveld.

Og om to uker drar Madrugada til England for å spille på festivaler i Leeds og Reading og en liten turné, før studio venter.

FØLER I FJÆRA: - Det er deilig å komme hjem. Dette er en av tusen dager i Nord-Norge, sier Madrugada-vokalist Sivert Høyem på en stein i sola i Telegrafbukta i Tromsø. I kveld går han solo med the Opposition på utendørsscenen, under historiens første Bukta-festival.
I STUDIO: Madrugada går snart i studio for å spille inn et nytt album. Fra venstre: Sivert Høyem, Simen Vangen, Robert Burås og Frode Jacobsen.