Trippel PFU-klage mot NRK «Brennpunkt»

I dag kan NRKs prestisjeprogram «Brennpunkt» få trippel smekk i Pressens Faglige Utvalg.

KLAR FOR PFU-TRIPPEL: Tre «Brennpunkt»-saker skal opp til behandling i PFU på tirsdag. «Brennpunkt»-sjef Odd Isungset er ikke bekymra. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KLAR FOR PFU-TRIPPEL: Tre «Brennpunkt»-saker skal opp til behandling i PFU på tirsdag. «Brennpunkt»-sjef Odd Isungset er ikke bekymra. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag morgen møtes Pressens Faglige Utvalg (PFU) til høstens første møte. 13 saker står på tapetet, deriblant tre klager mot NRK «Brennpunkt».

Dokumentarprogrammet er anklaget for brudd på god presseskikk av både Rema 1000, Rådet for legeetikk og Norges Pelsdyralslag for tre vidt forskjellige dokumentarfilmer. 

Odd Isungset, redaktør for Brennpunkt, sier han ser fram til PFU-møtet, som i stor grad skal dreie seg om programmet han er ansvarlig for. 

- En del av risikoen - Det er alltid interessant å se hva PFU-møtet kommer fram, sier Isungset, som ikke går tirsdagen i møte med spesielle kvaler.

Han sier det helt tilfeldig at NRKs prestisjeprogram «Brennpunkt», som skal stille med statskanalens mest hardtslående journalistikk, har tre klager mot seg akkurat nå. 

- Når en driver med den typen journalistikk som vi gjør, er PFU-klager en del av risikoen. Og det er hyggelig at «Brennpunkt» skaper engasjement blant folket. Hvis en ser på PFU-klager generelt så er det ofte den undersøkende journalistikken fra tunge redaksjoner som blir klaga inn, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.