Trist - men Mari skal lage plate

Ole Evenrud sa seint i går kveld til utslåtte Mari Vestbø at han mente det han sa den gangen han lovte å lage plate med henne.

-  Jeg føler ingen forpliktelser. Men jeg stakk innom henne i garderoben nå - og sa hun bare må ringe når hun har fått fordøyd den verste skuffelsen. Og det lovte hun å gjøre, sa Idol-dommer Ole Evenrud til Dagbladet etter sin seine samtalen med Mari.

Ole Evenrud sa noe etter semfinalen som Mari Vestbø opptrådte i for flere uker siden:

«Hvis ikke du går videre, så lager jeg plate med deg!»

Den setningen er han blitt påminnet gang etter gang. Og i går røk Mari ut.

-  Jeg har ingen forpliktelser overfor Mari. Jeg er plateprodusent - jeg driver ikke plateselskap. Men dersom Mari vil det når hun har fått summet seg litt, så jobber jeg gjerne litt med henne. Så får vi se hva det blir ut av det, sa Ole Evenrud til Dagbladet seint i går kveld.

Utrøstelig

Idol-favoritt Jorun Stiansen var den mest utrøstelige etter at Idol-bestevenninna Mari Vestbø røk ut. Men etter at de begge hadde grått fra seg, mente Mari at en åttendeplass i Idol kanskje ikke var det verste.

-  Kanskje det til og meg var det beste som kunne hendt meg, mente Mari mens hun klinte øyenskygge utover ansiktet med sine allerede utgråtte tårer.

-  For nå slipper jeg Idol-stempelet og kan stå mer på egne bein.

-  Og kanskje dommer Ole Evenrud lager plate med deg?

-  I så fall hadde han opfylt min aller største drøm. Jeg kommer selvfølgelig helt sikkert til å ta kontakt med ham. I\'ll be back! Men først skal jeg ta igjen noe av den tapte skolegangen, sa 17-åringen fra Sandeid i Vindafjord.

Til Oles studio?

Tilbudet fra Ole Evenrud betyr trolig at Mari kan komme over til studioet hans i Halden, kanskje teste ut noen låter for å se om hun har en framtid som plateartist. Men som Evenrud påpeker - han driver ikke plateselskap.

Bestevenninna til Mari - Monica Isaksen - er ikke i tvil om at Ole Evenruds ord innebar et løfte:

-  Jeg vet at Ole egentlig ikke lovte annet enn å spille inn plate med Mari hvis hun ikke gikk til finalen - og hun kom seg jo dit. Men det var noe i det han sa som i alle fall ga meg forhåpninger. Og jeg er ikke bare Maris bestevenninne. Jeg er også hennes manager, og har til og med skaffa sponsor til henne. Så Ole må bare stille opp og lage plate med Mari. Det hadde vært så kult, sier 18 år gamle Monica.

-  Hun er dyktig nok, mener Maria Toresen, en annen venninne som var like ved å skaffe vesle Sandeid to finalister for knappe to måneder siden.

Press uansett

Mari Vestbø har lenge fått kjenne hva press er - ikke bare ved å være idolfinalist, men også presset ved å sitte i stolen. I går - i sitt tredje stolbesøk - holdt det ikke lenger.

- Men press blir det uansett. Nå må jeg hjem til Sandeid og Ølen og ta igjen det tapte på skolen. Kanskje er jeg på skolebenken allerede mandag, sa Mari.

Etter at hun hadde tapt stol-trekampen mot Christian Stenseng og Erik Flaa (som overlevde stolen for tredje gang), fikk Mari klem og trøst av pappa - som hadde tatt veien fra Sandeid på Vestlandet - og storesøster Kjersti, som bor i Oslo og har vært til stor støtte for Mari gjennom hele Idol.

-  Kjersti er verdens beste storesøster. Hun har vært en enorm støtte for meg denne vinteren - og har vært i studio under hver finalesending, sa Mari.

UTSLÅTT OG UTGRÅTT: Jorun Stiansen (til venstre) - den største idolfavoritten sammen med Alejandro Fuentes - var sønderknust i minuttene etter at Mari Vestbø fikk beskjed om at hun var utstemt. Etterpå orket hun ikke snakke om hva hun følte: - Jeg begynner bare å grine, sa hun til Dagbladet. Hun og Mari har utviklet et spesielt nært vennskap.
OVERTROISK PAPPA: - Norge taper alltid når jeg reiser til Oslo og ser landskamper. Så jeg burde latt være å oppsøke min aller første Idol-finale. Men jeg klarte ikke å holde meg unna, sa pappa Svein Terje Vestbø. Nå får han om ikke annet sett mer til jenta si hjemme i Sandeid.