- Trist å føre Norge ut av Grand Prix

KØBENHAVN (Dagbladet): Norge kom sist og er utestengt fra neste års Grand Prix i Estland. En blek Haldor Lægreid (31) skjønte tidlig at resten av Europa ikke hadde sansen for «On My Own».

Norge ute av Grand Prix

 Aquas pinlige playback

 GPs fargerike fellesskap

 Homser for GP

 Og vinneren kom fra danskebåten

Gjennom hele avstemningen satt han blek og fulgte med på poenggivningen.

- Dette er trist, men sånt må man regne med i en konkurranse, sa Haldor rett etter sending.

Da Haldor møtte norsk presse umiddelbart etter showet, hadde han begynt å forsone seg med tanken på sisteplassen.

- Det er vanskelig å forklare hvor skuffet jeg er. I en konkurranse må man regne med at man kan vinne og tape. Dette handler om smak, og de som stemte, avgjorde. Det er svært trist at Norge er ute, men jeg kunne ikke gi mer enn mitt beste.

- Hadde du forberedt deg på at du kunne havne sist?

- Det er vanskelig å forestille seg hvordan det kan gå i en konkurranse. Jeg gjennomførte oppgaven min og er fornøyd med framføringen min.

Sterkt tilbake

NRKs Jon Ola Sand deler Haldor skuffelse.

- Vi hadde håpet og trodd på en bedre plassering. Poengene var veldig entydige fra starten av, og det er tydelig at publikum likte de kvikke og livlige bidragene best i år. Men jeg er veldig glad på Estlands vegne, det er hyggelig at en liten nasjon med en liten musikkindustri stikker av med seieren.

- Hva vil NRK gjøre neste år?

- Vi har forberedt noe, så et eller annet blir det. Og vi skal selvsagt sende den internasjonale finalen, selv om vi ikke deltar selv. Og om to år kommer vi sterkt tilbake, sier Sand.

Haldors framføring skapte jubel både i green room og salen.

Taket løftet seg

Den nylagte taket i Idrætsparken var nær ved å løfte seg da Haldor framførte «On My Own». Publikum sang med på refrenget, og utallige lightere vaiet i takt med Haldors stemmeprakt.

- Jeg merket veldig godt trøkket i salen, men det var bare positivt. I sånne situasjoner gjelder det å finne balansen mellom det adrenalinkicket jeg får, og å holde nervene under kontroll. Det var en fantastisk opplevelse, en av de mest spennende jeg har hatt.

Nervøs

Under den norske finalen i Oslo Spektrum brøt det ut spontan applaus i salen midt under framføringen, og også i green room, hvor artistene satt under showet, sto jubelen i taket mens Haldor var på scenen.

- Var du nervøs?

- Å ja, jeg er alltid veldig nervøs, og det var jeg i kveld også. Men jeg prøvde å gjøre mitt beste.

Haldor var skuffet, men slett ikke knekt etter jumboplassen.

- Nå skal jeg på fest og kose meg. Jeg har ennå ikke fått møte familien, de er her et eller annet sted. Og så har jeg fått mange positive tilbakemeldinger og har hatt det helt fantastisk denne uka. Dette er bare en liten del av min karriere, sa Haldor med et smil.

- Hvordan greier du å smile nå?

- Der man har gleden, har man også sorgen. Men det krever ekstra ressurser å oppleve oppturer og nedturer.

- Stiller du opp i Grand Prix igjen?

- Man skal aldri si aldri. Hvis den rette låten dukker opp, ser jeg ikke bort ifra det, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Meninger om Grand Prix? Si din mening på dagbladet.no.

SKUFFET, MEN IKKE KNEKT: Haldor var trist etter nederlaget. - Men dette er bare en liten del av min karriere.
GA ALT: Haldor ga alt på scenen, men det holdt likevel ikke til mer enn tre poeng. Fra Portugal.