DEBATT

Debatt: Oljen og framtida

Trist at dere ikke tror på Norge etter oljen

Norge har kompetansen og konkurransefortrinnene for å dyrke fram miljøvennlig og framtidsrettet næringsliv. Det eneste vi mangler er politikere som ikke tviholder på oljeøkonomien.

IKKE GOD BUTIKK, ERNA: Olja vil rett og slett ikke være god butikk i framtida, og en plan for utfasing er tvingende nødvendig. Hvis Høyre mener det de sier om at de «tror på Norge», bør de også vise at de tror det norske næringslivet er dynamisk og omstillingsdyktige nok til å vokse i ei framtid uten oljen, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
IKKE GOD BUTIKK, ERNA: Olja vil rett og slett ikke være god butikk i framtida, og en plan for utfasing er tvingende nødvendig. Hvis Høyre mener det de sier om at de «tror på Norge», bør de også vise at de tror det norske næringslivet er dynamisk og omstillingsdyktige nok til å vokse i ei framtid uten oljen, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Høyres Vetle Wang Soleim mener at Miljøpartiet De Grønnes politikk er næringsfiendtlig fordi vi ikke ønsker å fortsette å pumpe opp olje og gass i lang tid framover, og han påstår at det ikke er mulig å få til grønn næringsutvikling uten inntekter fra petroleumsnæringen.

Det er synd at Høyre har så liten tro på Norge og på norsk næringsutvikling etter olja.

Olja har utvilsomt vært viktig i norsk historie og norsk økonomi. Vi har fått til fantastisk mye bra takket være oljeinntektene, og det skal vi være takknemlige for. Men nå er tiden overmoden for en ansvarlig og langsiktig utfasing av petroleum. Oljeeventyret er slutt, og vi må raskt finne nye måter å skape velferd på.

Vi vet at Norge og verden må omstille seg vekk fra olje og gass. Ikke bare på grunn av klima, men også fordi vi vet at verden i framtida kommer til å etterspørre mindre olje og gass.

Spørsmålet er ikke lenger om Norge skal omstilles, det er selv Erna enig i, men når og hvordan. Olja vil rett og slett ikke være god butikk i framtida.

Det norske næringslivet er endringsvillig, og om vi politikere omstiller oss i tide har vi en kjempemulighet til å hjelpe næringslivet i en grønn og framtidsrettet retning. Nettopp derfor er det besynderlig at Høyre ikke ser muligheter i framtida, men velger å sitte fast i oljealderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer