- Trist at du må være sexy i popbransjen

Christina Aguilera (18) er blond og sexy. Dessuten liker hun å synge. Noe mer trengs ikke i amerikansk popindustri i dag. Det synes Christina er dumt.

- Det er for viktig å være sexy. Det er mange flinke artister som ikke kommer opp siden de ikke har sex-appeal. Det er frustrerende og trist, men jeg bryr meg ikke så mye om det siden jeg selv får holde på med det jeg elsker aller mest.

Ingen Britney

Den amerikanske barnestjernen Christina Aguilera er blitt popstjerne. Hun har nådd drømmen som 18-åring.

Nå reiser hun rundt på promotion-turne i Europa og forteller hvor fantastisk deilig det er å gjøre pop-karriere.

- Jeg synes fortsatt det er utrolig å tenke på at jeg får betalt for å synge, sier Aguilera, som surrer godt på tv-stasjonene i hele Vesten nå.

To millioner eksemplarer har hun solgt av sin debutplate så langt, og en og en halv million singler. Denne uka topper hun også Dagbladets hit40-liste med singelen «Genie In A Bottle».

- Du og Britney Spears blir ofte sammenliknet med hverandreø...?

- Ja, men vi er helt ulike, helt forskjellige. Jeg er lei av å bli sammenliknet med henne, men hun har et talent. Du må se meg live. Da vil du se forskjellen.

Lærer spansk

Christina Aguilera er også blitt minnet om at hun har en far som er fra Ecuador - og vips: Nå kommer vakre Christina med Mariah Carey-stemmen snart også med en plate på spansk.

- Jeg er en latina! Det hjelper meg å komme nærmere mine røtter, sier hun oppskriftsmessig, og smiler like overbevisende som bare en amerikaner kan gjøre det.

- Snakker du spansk?

- Nei, men jeg prøver å lære meg det. Problemet er tida. Jeg får aldri tid til det.

- Er det noe du brenner for - hvis du ser bort ifra musikken?

- Ahh, endelig en som stiller meg et ordentlig seriøst spørsmål! Ja, nei, jeg er ikke politisk engasjert, men jeg er interessert i hjerner. I menneskers hjerner. Jeg vil bli psykolog. Og så må jenter være mer uavhengige.

- Lykke til med karrieren.

- Thank you.

SEXY OG BLOND: Christina Aguilera planlegger en plate på spansk, selv om hun ikke snakker språket.