Oslo 2010927 - Journalist Magnus Rønningen, redaktør i bladet Alfa og en av eierne av Magnum media. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
Oslo 2010927 - Journalist Magnus Rønningen, redaktør i bladet Alfa og en av eierne av Magnum media. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Trist at han tråkker på leserne til Vi Menn og Mann

Hjemmet Mortensen-sjefen liker ikke Alfa-redaktør Magnus Rønningens sleivspark.

||| - Jeg reagerer ikke på vegne av Vi Menn og Mann - vi tåler veldig godt å bli snakket nedsettende til, sier Alexander Øystå, som er ansvarlig redaktør og direktør for alle mannebladene i Hjemmet Mortensen-konsernet, deriblant Vi Menn og Mann.

- Det jeg ikke synes er greit, er at han tråkker på leserne av disse bladene, legger han til.

«Norges eneste manneblad»
I dagens utgave av FREDAG er redaktør Magnus Rønningen intervjuet i forbindelse med lanseringen av mannebladet Alfa. I forbindelse med utgivelsen har han kommet med flere spark til sine konkurrenter, og i dagens intervju svarer han følgende på spørsmålet om hvorfor han i utgangspunktet ville merke bladet: «Norges eneste manneblad».

«Jeg ville ha «eneste», fordi jeg ikke synes det er allverdens konkurranse i markedet. Vi skal være unike. Det finnes et humormanneblad i FHM, det finnes... ja, jeg veit da faen hva Mann er for noe, og i Vi menn så har du litt jeger, noe hund, noe våpen, og noen saker om nazigull i Sognefjorden. Vi skal ikke ha saker om nazigull i Sognefjorden. »

Øystå mener uttalelsen virker nedsettende overfor leserne hans.

- Trist
- Det er trist at en redaktør nærmest mobber folk for å lese veletablerte magasiner, sier Øystå.

- Er ikke dette først og fremst kritikk av dere, ikke leserne?

- Vi Menn har over 500 000 lesere hver uke, Mann har 100 000 lesere hver måned. Vi Menn har gitt prisvinnende journalistikk til sine lesere hver uke i snart 60 år, og er Nord-Europas største ukeblad for menn. Mann var i fjor nominert til beste magasin i kåringen til Mediebedriftenes landsforening, sier Øystå og legger til:

- Motoren for ethvert magasin er leserne - at du klarer å lage et blad som leserne er interessert i.

REAGERER: Alexander Øystå, ansvarlig redaktør Hjemmet Mortsensen. Foto: Hjemmet Mortensen
REAGERER: Alexander Øystå, ansvarlig redaktør Hjemmet Mortsensen. Foto: Hjemmet Mortensen Vis mer

- Magnus Rønningen blir ofte sett på som litt kjekkas - tror du ikke leserne tar høyde for det?

- Jeg ønsker bare å ta utgangspunkt i det han sier. Jeg har respekt for dette nye bladet, jeg har respekt for de som står bak det - og jeg har respekt for de leserne bladet kommer til å få, sier Øystå

Magnus Rønningen tilbakeviser kritikken. 

- Jeg tråkker selvfølgelig ikke på leserne til Vi Menn og Mann. Jeg flørter med leserne deres, og ønsker å gi dem noe mer enn det de får fra før av, sier Rønningen og legger til:

- Og jeg tror Øystå undervurderer sine egne lesere hvis han tror at de ikke har skjønt det allerede.

ALFA: Omslaget på den første utgaven. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ALFA: Omslaget på den første utgaven. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer