- Trist at jeg ikke får fortsette

Når Lars Erik Holter (43) overtar sjefsstolen ved Det Norske Teatret vil han ikke ha med seg to av Norges mest populære skuespillere videre: Ane Dahl Torp og Pia Tjelta.

FÅR IKKE FORTSETTE: To av Det Norske Teatrets største skuespillerstjerner, Ane Dahl Trop og Pia Tjelta, får ikke fornyet kontraktene sine når teatret får ny sjef neste år. Foto: NINA HANSEN
FÅR IKKE FORTSETTE: To av Det Norske Teatrets største skuespillerstjerner, Ane Dahl Trop og Pia Tjelta, får ikke fornyet kontraktene sine når teatret får ny sjef neste år. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den påtroppende teatersjefen bekrefter over for Dagbladet at Torp og Tjelta ikke vil få fornyet kontraktene sine når han overtar 1. januar 2010.

- Det stemmer. Jeg har lyst til å satse på de andre skuespillerne, sier han.

Torp har vært ved teatret siden 2002, Tjelta siden høsten 2006. Årsaken til at de to nå ikke får være med videre er ifølge Holter den nye profilen han har lagt opp for teateret.

- Jeg har et visst repertoar og en viss profil jeg ønsker å gjennomføre, og da må jeg se hvilke skuespillere jeg har til disposisjon på teateret.

Ny profil - Passer ikke Torp og Tjelta til denne profilen?

- Jeg skal ikke si at de ikke passer, men det er mange unge skuespillere som har kontrakter der, og jeg har som sagt lyst til å satse på de andre.

De to skuespillerne har begge hatt ledende roller i teaterets oppsetninger.

- Ja, det er trist at jeg ikke fortsetter, men jeg er i fullt opptatt med gjennomkjøringer av «Les Misérables» og fokuserer på det, sier Pia Tjelta.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Ane Dahl Torp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer