- Trist for Einar Gelius

Oslo-biskopen lite begeistret for Gelius' sexbok.

RASER:  Oslo-biskop Ole Christian Kvarme er ikke overrasket, men svært misfornøyd over sokneprest Einar Gelius' beskrivelser av rå sex og sexreferanser i bibelen i en ny bok. Foto: scanpix
RASER: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme er ikke overrasket, men svært misfornøyd over sokneprest Einar Gelius' beskrivelser av rå sex og sexreferanser i bibelen i en ny bok. Foto: scanpixVis mer

||| Som Dagbladet meldte tidligere i dag, kommer sokneprest Einar Gelius med svært utradisjonelle uttalelser i en ny bok, som slippes i dag.

Kjendispresten skriver blant annet at kirkas syn på seksualitet kan føre til overgrep og misbruk.

Og i «Sex i Bibelen» skriver han også at han tror Jesus kan ha hatt sex, at han vil oppfordre til bruk av porno og at han mener sex før ekteskapet er uproblematisk.

- Problematisk
Kvarme sier til Radio Norge at han ikke visste at Gelius har jobbet med en slik bok og skal nå snakke med presten om det han har skrevet.

- Dette er en bok som gjør at jeg blir trist både på Einar Gelius' vegne og på bispedømmets vegne, sier Kvarme til Radio Norge.

På spørsmål om saken vil få et etterspill sier han:
 
- Det får jeg ta med Einar Gelius. Men slik presentasjonen av boken har vært i avisen opplever jeg at både den personlige og private sfæren som vi tas inn i samt behandlingen av bibelmaterialet virker å være problematisk. Det er ikke rart at også Dagladets anmelder er meget kritisk, sier Kvarme.

- Trist  
Oslo-biskopen mener at utspillene ikke kan forsvares, men er likevel ikke sjokkert.
 
- Vi lever i et samfunn der vi nesten har mistet evnen til å bli sjokkert. Det som preger meg i dag er mer tristhet. Dette er trist for forfatteren selv og for bispedømmet. Denne saken skulle vi vært foruten, sier Kvarme til Radio Norge.
 
Ifølge radiokanalen har Kvarme allerede tatt opp saken med Gelius sin nærmeste overordnede.

FRITTALENDE:  Sokneprest i Vålerenga kirke, skriver om rå sex i sin nye bok.
FRITTALENDE: Sokneprest i Vålerenga kirke, skriver om rå sex i sin nye bok. Vis mer