<strong>PROPAGANDA:</strong> «Det hele er et ledd i ETAs propaganda», skriver artikkelforfatteren. Torsdag kunngjorde den baskiske separatistgruppa ETA at de skulle slutte med væpnede aksjoner i en video. Foto: Gara/Reuters/Scanpix
PROPAGANDA: «Det hele er et ledd i ETAs propaganda», skriver artikkelforfatteren. Torsdag kunngjorde den baskiske separatistgruppa ETA at de skulle slutte med væpnede aksjoner i en video. Foto: Gara/Reuters/Scanpix Vis mer

Trist, Gro Harlem Brundtland

ETA vil vise at terror lønner seg i det lange løp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er usigelig trist å se at Gro Harlem Brundtland nå har gjort knefall for en terroristorganisasjon med et totalitært program og som er stemplet som sådan av diverse internasjonale juridiske instanser.

Jeg refererer til det baskiske ETA som i løpet av sin eksistens har drept nesten tusen mennesker, sant utpresset, mobbet i senk og ellers ødelagt livet til massevis av uskyldige og ofte helt tilfeldige mennesker. Målet til ETA har vært og er, et uavhengig, og jeg gjentar, totalitært Baskerland uten noen plass for annerledestenkende.

Gro Harlem Brundtland begikk sitt knefall, forhåpentlig uten å være klar over det, da hun ble medlem av dette selvoppnevnte internasjonale meklerteamet, som trommet sammen den såkalte fredskonferansen i San Sebastian sist mandag.

Det vil si, det var egentlig ETA som stablet på beina så vel ovennevnte meklerteam som ovennevnte konferanse. Det hele som et ledd i ETAs propaganda, som en del av en lett gjennomskuelig strategi. ETA vil nå ha politiske konsesjoner som en motytelse for ikke lenger å drepe. Les: For ikke lenger å være i stand til å utføre attentater, gitt det spanske politiets intense antiterrorist arbeid.

<strong>BLE LURT:</strong> «Gro Harlem Brundtland begikk sitt knefall, forhåpentlig uten å være klar over det, da hun ble medlem av dette selvoppnevnte internasjonale meklerteamet», skriver artikkelforfatteren. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
BLE LURT: «Gro Harlem Brundtland begikk sitt knefall, forhåpentlig uten å være klar over det, da hun ble medlem av dette selvoppnevnte internasjonale meklerteamet», skriver artikkelforfatteren. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

ETA vil vise via disse konsesjonene som blant annet meklerteamet er ment å hjelpe dem å få, at jo, drap og terror lønner seg i det lange løp. Sagt annerledes, ETA vil ha noe å vise til, «kampen» var ikke forgjeves. ETA vil bli anerkjent som en legitim og respektabel forhandlingspartner. Men ETAs program og mål er de samme som før, bare metodene har forandret seg. Inntil videre?

En fredskonferanse må bety at det er krig i Baskerland, og dét er det vitterlig ikke, ikke engang en strid mellom to parter. Bare en gjeng kriminelle (ETA) som forsøker å trykke et frastøtende program nedover halsen på gjenstridige mennesker.

Det Gro Harlem Brundtland og hennes kolleger har foretatt seg har vakt harme og indignasjon i det store flertallet av det spanske folk. Dette flertallet, inklusive alle de store partiene, ønsker seg tre ting: At det aldri noensinne vil bli satt likhetstegn mellom de kriminelle og ofrene, at ETA forsvinner fra jordas overflate uten noen form for motytelse og at alle de som har begått kriminelle handlinger får sin straff.

I motsatt tilfelle blir det vanskelig å se ofrene i øynene, disse ofrene Gro Harlem Brundtland og co. visstnok ikke hadde tid til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer