- Trist hvis vi ikke får ut potensialet

Denen trioen vil sette norske kunstnere og artister på verdenskartet. Og de er utålmodige.

SAMMEN FOR STJERNENE: Heikki Holmås, Anniken Huitfeldt og Jonas Gahr Støre setter nå i gang et arbeid for å utvikle norsk kultureksport. De har en lang liste med nasjonale forbilder kulturlivet kan se etter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAMMEN FOR STJERNENE: Heikki Holmås, Anniken Huitfeldt og Jonas Gahr Støre setter nå i gang et arbeid for å utvikle norsk kultureksport. De har en lang liste med nasjonale forbilder kulturlivet kan se etter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En viktig del av norsk kulturpolitikk er å gjøre det stort internasjonalt, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Utenriksdepartementet setter nå i gang arbeidet med en ny stortingsmelding om norsk kultureksport, i samarbeid med kulturminister Anniken Huitfeldt og utviklingsminister Heikki Holmås.

«Dugnaden», som Støre kaller det, skal etter planen legges fullføres våren 2013 og har tre overordnete mål:

• Styrke norsk kunst og kultur i utlandet, og øke antall norske stjerner i utlandet• Bruke kultur som internasjonal brobygger• Bruke kultur for å styrke demokrati og ytringsfrihet

- Uvurderlig verdi - Hvordan skal dere skape flere internasjonale stjerner?

- Vi vil blant annet øke støtten til enkeltmusikere for profilering, og vi har styrket satsingen på oversettelser av litteratur. Vi vil øke samarbeidet i filmbransjen - i tillegg til at vi har et uttalt mål om å vinne flere internasjonale priser, forklarer Huitfeldt.

Det er et uttalt mål i kulturløftet at norsk kultureksport skal økes, og staten bruker i dag 18 millioner kroner på musikkeksport alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer