Anmeldelse: Ari og halve kongeriket, TV3

Trist som faen

Ari-dokumentaren tråkker ham altfor nært.

LIVET SOM ARI: TV3-serien «Ari og halve kongeriket» følger Ari Behn gjennom opp- og nedturer fra det første året etter skilsmissen fra prinsesse Märtha Louise.Video: TV3 Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ingenting varer i lengden», skriver Ari Behn i Trist som faen (1999), hvis sekserterning ble brent inn i skulderhuden. Siden vant – og nylig tapte – han prinsessa og halve kongeriket. Den lille prinsen var den første boka han leste, og som «prins» ble han lett å gjøre narr av.

En montasje i åpningen av problematiske Ari & halve kongerikets første episode (som denne anmeldelsen er basert på) gjør et poeng av dette i et mylder av utsagn fra «folket», noen hyggelige, men flest lite flatterende.

TV3 lover oss derfor «et nært, nakent og eksklusivt portrett av kunstneren, sønnen, vennen og faren» i et møte med «mannen bak masken». Men, som Behn – ifølge ham selv «en fiksjon i seg selv» – sier midtveis: Maska har grodd fast.

Rampemørket

27. august 1998 skrev Behn «Om å rydde plass» i Dagbladet, om «prosaister som eier den spirituelle kapitalen; det er vi som innehar muligheten til å gi mennesker det de alltid har villet ha: en fakkel til å lyse opp sine egne netter».

Og i den mest revnende scenen i serieskaper, regissør og produsent Katharina Gellein Vikens første av tre episoder om «påfuglen, kunstneren og forfatteren» står Behn i terrassens rampemørke og sier: «Det er akkurat som om himmelen står og lusker meg i håret.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer