Trivelig Sven-Bertil Taube

KRISTIANSAND (Dagbladet): På Sørlandet nå er det ikke bare høysommer «udi i skjærane», men både klukkende bølger, mild bris og høy himmel innendørs.

Her byr Sven-Bertil Taube opp til vals og viser - både smektende og salte.

Quartisene er reist for i år, men Kristiansand og Sørlandet byr på Nordisk sommernatt helt til midten av august, og nå kommer melodien tilbake til bryggene og de blå sundene med solgangsbrisen.

Publikum i Caledonien Hall i går så ut som om de helst ville danset videre på lange, varme, vuggende dønninger resten av natta etter Sven-Bertil Taubes «Sommernatt»-konsert.

Sammen med Nordisk Kammerensemble og dirigenten Arne Sæter skaper han en varm og vakker viseaften, fullstendig fortrolig med far Everts fineste verk.

Her er alle favorittene: «Kom i min favn», «Ä nglamark», «Sjösalavår», «Så länge skutan kan gå» og mange andre.

Og én ting er helt sikkert, «Så skimrande var aldrig havet» som når Sven-Bertil Taube etter «Dans på Sunnanå» avslutter med «Sov på min arm...»

Caledonien Hall har det motsatte av sjarm og intimitet, noen burde klare å få litt mer stemning i lokalet enn trauste benkerader og flatt lys. Men til gjengjeld er det nettopp stemningen og situasjonen i hver enkelt av Evert Taubes viser som inspirerer skuespilleren og sangeren på scenen. Er det noen som kan sin Taube, er det Taube junior, og han binder alle visene sammen med glede, små anekdoter, historikk og stor sjarm. Spille gitar gjør han også, men først og fremst gir han liv til alle Evert Taube-visene du tror du kan utenat, så poesien og personene blir flunkende nye.

En sjelden fin og ekte atmosfære løfter hele kvelden - som gjentas uka ut.