Trives som tv-tisper

LONDON (Dagbladet): De er sjeftisper i hver sin såpeserie på tv, men mor Kjersti og datter Ulrikke Hansen Døvigen har gjort seg ferdige med kranglingen. Derimot tråler de gjerne markedene i London når de treffes.

Ulrikke Hansen Døvigen

Kjersti Døvigen

«Vi krangler,» svarte Ulrikke da vi på forhånd spurte hva hun og moren liker å gjøre sammen. Det viser seg å være mer fleip enn alvor.

- Vi er blitt mer moderate. Har fått ut alt det vonde på tv, sier Kjerste, sier Kjersti.
- Når jeg er hjemme i Lommedalen bor hun hos meg. Da ligger vi i dobbeltsenga begge to.

Ulrikke legger til:

- Det har jevnet seg ut. Nå går vi i teatret isteden.

- Eller i antikvitetsforretninger og på markeder. Jeg er «antikkoman», sier Kjersti og tar oss med på en omvisning langs King's Road i Chelsea - der familien Døvigen/Astrup har bodd siden 1983.

De eksklusive antikvitetsforretningene har både norske kongelige og popkonger som Eric Clapton og David Bowie som kunder, men ønsker ikke å gjøre noe vesen av det.

Bydelen er enda mer kjent for fotballaget sitt, og Kjersti har hørt at Tore André Flo spiller på hjemme-laget. Men - hun forbinder stort sett fotball med altfor mye trafikk i gatene.

- Jeg har prøvd, men klarer ikke å bli interessert, unnskylder hun seg.

Slemminger

Mor og datter Døvigen minner mer om to harmoniske og ertelystne venninner når vi sitter sammen med dem på det nye og hippe spisestedet Ask. Utenfor vinduet får Bob Geldof spasere i fred.

- Men King's Road er ikke så spennende som den var, sier Ulrikke om den tidligere punkegata.

Hun er i London for første gang på lenge, etter at hun på vårparten flyttet tilbake til Oslo. En effektiv egenmarkedsføring ga resultater, og hun fikk rollen som den utspekulerte flørten og slemmingen Lene i såpeserien «Venner og fiender».

Helt uproblematisk har det for øvrig ikke vært, for Ulrikke har fått et par slibrige telefoner.
- Det er ikke så alvorlig, men litt ubehagelig.
Mamma Kjersti har pendlet til Oslo de siste tre årene, for å spille i farsen «Rett i lomma» på Chateau Neuf og tv-serien «Offshore». Den hensynsløse og ambisiøse direktørfruen Barbara Torgersen er anmeldt av sin mann, og lever nå i landflyktighet i USA. Men hun kommer tilbake.

Alexis

- Det er min første hurperolle, sier Kjersti gledesstrålende.

- Derfor er det ekstra morsomt. Jeg skulle gjerne vært enda slemmere.

Kjersti mener det må være en «bitch» i hver såpe.

- Hvem er favoritthurpa?

- Jeg kjenner et par som har sånne «bitchy» trekk. Men jeg har studert dem på nært hold, og ingen av dem er så direkte som Barbara i «Offshore».

- På tv, da?

- Det var jo morsomt å se Alexis i «Dynastiet», da. Sammen med skuespillervenner så jeg siste episode om og om igjen.
- Eks-fru Reagan, hun Jane Wyman i «Falcon Crest», var kulere, mener Ulrikke.

- Men det er jo en dårlig serie, så det er litt flaut å si det. Jeg har mer sans for «Østkantfolk». Engelske såpeserier er kvalitetsmessig bedre enn de amerikanske, mener hun.

Ulrikke har som mål å få skrevet inn Kjersti som moren sin i «Venner og fiender».

- Er hun en «bitch»? spør Kjersti. - Det hadde vært veldig fristende. Jeg takker i så fall ja, røper hun spontant.
Ulrikke har sett moren i én episode av «Offshore». Det var litt underlig, syntes hun.

- Da snakket du forståelsesfullt med «datteren» din om prevensjon. Det gjorde du aldri med meg. Jeg måtte finne det ut selv, ler hun.

Kjersti håper å få sett datteren i «Venner og fiender» snart.

- Det kan du godt vente med, repliserer Ulrikke. Hun legger ikke skjul på at anmeldernes slakt var tøff å håndtere for staben.

- Serien er blitt bedre. Dessuten var ikke jeg med enda, så det tok jeg med knusende ro. Kanskje de trengte en «bitch», fleiper hun.

SHOPPING: gjør vi gjerne sammen, sier mor og datter Døvigen.