Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Tro Håp & Kjærlighet»

Med sitt forrige album, «Hjertemedisin», nådde Tre Små Kinesere et foreløpig musikalsk høydepunkt i sin karriere. «Tro Håp & Kjærlighet» er nok et solid kineser-album - uten at det topper forgjengeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Tre Små Kinesere er Norges søteste og koseligste band er det liten tvil om. Selv om bandet har utvidet instrumenteringen kraftig siden de debuterte med «365 Fri», er bandets sound fortsatt kjemisk fritt for skarpe kanter og aggressive rytmer.

Men nettopp fordi grunnstemningen i bandets musikk er så entydig, er Tre Små ekstremt avhengige av bra låter. Hvis ikke blir de musikalsk intetsigende og drepende kjedelige i all sin lavmælte harmoni. På «Hjertemedisin» klarte gruppa å unngå sine egne fallgruber en hel plate igjennom. På «Tro Håp & Kjærlighet» klarer de det bare nesten.

De gode låtene er likevel mange nok til at helhetsinntrykket man sitter igjen med er positivt. Best av alle er «Svartlamoen», kanskje den aller mest triste og vakre norskspråklige kjærlighetssangen jeg har hørt noensinne. Låta har kraft i seg til å redde en bydel helt på egenhånd ...

Hele Norges coronakart