Tro, håp og kjærlighet

På «The First Lady» beviser Faith Evans en av grunnteoriene i soul: levd liv = bra soul.

Les alle musikkanmeldelsene

CD: Livet og karrieren til Faith Evans har ikke alltid vært en dans på roser. Hun har vært i r&b/hiphop-bransjen i over ti år, født tre barn, sluppet tre album og opplevd at ektemannen Notorious B.I.G har blitt skutt og drept. Men som hun synger med florlett alvor på singelen «Again»: «If I Had to do it all again/I wouldn\'t take away the rain/Cause I Know it Made Me who I am».

Faith Evans er en voksen kvinne og hun lar seg ikke pille på nesa av litt motgang. Hun drysser heller sin dyrekjøpte livserfaring som konfetti over fjerdealbumet «The First Lady». Dermed er et bare å la Faiths fantastiske stemme geleide deg gjennom livets oppturer og nedturer. På funky «Mezmerized» er hun nyforelska, på Neptunes-produserte «Going out», nydumpa. Og selv om den milde «Going out» er en hyllest til ektemannen, får hun like fullt et sjalusianfall på vaudeville-aktige «Jealous». Hun ender opp med å sjekke mobilen for utroskapsmeldinger. Men selv om Faith har en stemme av en annen verden, og viser fram r&b-medaljens bakside, mangler selve låtmaterialet litt edge. Riktignok fillerister singelen hjerterøttene, men resten av albumet er ikke like sterkt. Det er rolig og vakkert, men også en smule forglemmelig.

FORGLEMMELIG: Selv om Faith har en stemme av en annen verden mangler selve låtmaterialet litt edge, mener Dagbladets anmelder.