-Tro på trollet

- Poenget er å ha tro på teatret. Den forrige generasjonen hadde det kanskje en gang, men nå må den flytte på seg, gi plass til de unge, sier regissøren Yngve Sundvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I kveld har Teatret Vårt premiere på Shakespeares «Når trollet skal temmast» på utescenen i Reknesparken i Molde, gjendiktet til nynorsk av sjefen sjøl, Edvard Hoem, og i regi av Yngve Sundvor. Unge Sundvor har gått regilinja i Moskva, og regnes som en «coming man» innenfor teatermiljøet. Når han nå setter opp «Når trollet skal temmast», er det første gang på tjue år stykket settes opp her i Norge.

- Kvinnekampen i 70-åra tok knekken på det, sier Sundvor. - Men det er absurd, stykket er det mest kvinneforherligende Shakespeare har skrevet. Spørsmålet er jo om hun virkelig temmes.

Klin gæren

- Er ikke Shakespeare litt for renessanseaktig for et moderne publikum?

- Shakespeare var jo klin gæren, så problemet er å skape et teater som er like moderne som hans var. Poenget er å få teatret ut av huset. Det er liksom Edvards kongstanke, så vi tar hensyn til at vi spiller under Romsdalens fjell i Molde. Forestillingen er jazzet opp, i tillegg til at vi har italiensk pop og plast. Vi har også et samarbeid med Molde fotballklubb, blant annet skal Morten Faldaas, som spiller Slu, framstilles som fotballpatriot. Vi har også fått spille teater i pausene på kampene deres. Ensemblet spilte forresten mot Moldes jentelag. De var jævlig gode, vant 1- 0.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer