Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel etter PS3-oppdatering

Fryser maskinene, trukket tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går rullet Sony ut en av de største programvareoppdateringene til PlayStation 3 hittil, versjon 2,40.

Med denne kan brukerne blant annet få tilgang til en avansert meny inni selve spillene, samt samle virtuelle pokaler for visse handlinger - ikke ulikt de populære achievement-poengene på Xbox 360.

Flere som lastet ned oppdateringen har imidlertid støtt på problemer. Ifølge spillbloggen Joystiq har noen av de oppdaterte PlayStation 3-maskinene hengt seg opp ved oppstart, noe som nå har fått Sony til å trekke oppdateringen inntil videre.

Da Dagbladet.no sjekket i går kveld, var ikke oppdateringen tilgjengelig for nedlasting.

- Jeg lastet ned versjon 2.40 og satte inn «Metal Gear Solid 4», og jeg har nå en konstant svart skjerm. Til og med demoer fungerer ikke, skriver en bruker på PlayStation-forumet.

Spillere som har opplevd problemet har ifølge Kotaku funnet fram til en løsning som «fikser» maskinen, som et alternativ til å sende den inn til reparasjon. Ved å ta ut harddisken og formatere den via en annen datamaskin, for deretter å sette den tilbake, vil PS3-en automatisk formatere harddisken på nytt og starte opp som normalt.

Problemet med dette er at du mister alle dataene fra harddisken - også de lagrede spillene dine (det kan muligens gå an å hente ut disse manuelt via en annen datamaskin, dette har vi ikke selv prøvd).

Det er uklart hvilke PS3-modeller dette problemet angår, og hva det faktisk er som gjør at maskinene henger seg.

På Sonys PlayStation-blogg bekrefter selskapet at de har trukket tilbake oppdateringen, og at de nå undersøker hva årsaken til problemet er.

SKAPER PROBLEMER: Den nye oppdateringen til PlayStation 3 kan føre til at maskinen fryser seg ved oppstart. Foto: SONY
SKAPER PROBLEMER: Den nye oppdateringen til PlayStation 3 kan føre til at maskinen fryser seg ved oppstart. Foto: SONY Vis mer

Forøvrig opplevde Sony problemer også på et annet område i går, da hjemmesidene til flere PlayStation-spill ble hacket.

image: Trøbbel etter PS3-oppdatering
<B>TRUKKET TILBAKE: Sony har nå trukket tilbake oppdateringen inntil de finner ut hva som gikk galt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!