Trøbbel for Ally

Robert Downey jr. blåste nytt liv i tv-serien som kjæresten til Ally McBeal. Det passet svært dårlig at han ble tatt med narko i helga.

Mens Ally fortsatt går så det suser her hjemme, hadde amerikanerne mistet interessen - helt til Hollywood-smukkasen Robert Downey jr. entret serien som Allys kjæreste. Han hadde nettopp fått forlenget kontrakt da han natt til søndag ble fengslet for narkobruk og oppbevaring av kokain og metamfetamin.

Nå risikerer han over seks års fengsel når han møter i retten neste måned, melder nyhetsbyrået AP.

Oscar-nominert

Både tv-selskapet Fox og Ally-produsent David E. Kelley har avstått fra å kommentere arrestasjonen. Heller ikke Downeys advokat har ønsket å prate med pressen.

Downey er en anerkjent skuespiller som ble Oscar-nominert for hovedrollen i filmen Chaplin i 1993, men har flere ganger vært i klammeri med loven. I 1996 ble han arrestert tre ganger - én gang viste urinprøven spor av morfin, heroin, marihuana, valium og kokain. I juni 1999 fikk han en treårsdom for å ha nektet å la seg narkoteste mens han var ute på prøve.

Store stoffproblemer

I august slapp han ut fordi dommeren hadde begått feil under rettssaken. Siden da har han deltatt på et oppfølgingsprogram for narkotika-misbrukere ved siden av Ally-opptrednene. Den fire år gamle serien fikk en ny vår på grunn av kjemien mellom Downey og Calista Flockhart.

Radioreklamene hvor Downeys stemme reklamerer for ukas program ble ikke tatt av lufta i går, men det blir spekulert i hvor lenge Fox tar belastningen med å ha ham i stallen.

Skuespilleren har snakket åpent om sine stoffproblemer, og under rettssaken i 1999 uttalte han:

- Det er som om jeg har et gevær i munnen, med fingeren på avtrekkeren - og jeg liker smaken av geværmetallet.

POPULÆRT PAR: Seerne kom tilbake til Ally da hun ble sammen med Robert Downey jr.