Trøbbel for H.C.

BODØ (Dagbladet): Publikum uteble, arrangøren stakk av og artistene fikk ikke honorar. Møtet med Bodø ble alt annet enn hyggelig for NRKs H.C. Andersen, som skulle være trekkplaster på 16. mai-festen i Mørkvedhallen. Han måtte til og med betale flybilletten sin selv.

Arrangør Rainer Solheim (20) lovte full fest og stort party i Mørkvedhallen natt til 17. mai. Det endte som den reneste parodi og en solid økonomisk knipe for Solheim. For det som kunne gå galt, gikk galt. Arrangøren opplyste at 350 billetter var solgt på forhånd, men i virkeligheten var det bare ni.

Bånnskrapt

- Dette arrangementet er det verste jeg har vært med på. Jeg satte imidlertid i gang showet, selv om det bare var et titall mennesker til stede, forteller Hans Christian Andersen.

- Etter en stund kom noen og sa jeg måtte slutte å spille fordi arrangøren hadde rømt fra hele greia. Jeg fortsatte likevel, men stoppet da lydmannen sa han skulle kutte lyden fordi det ikke var penger i kassa. Alt var bare kaos, og ingen hadde myndighet.

- Tyveri

Ikke bare gikk Andersen glipp av honorar. Han måtte også betale flybilletten selv.

- Dette er en sak for bookingbyrået mitt. De vil nok reagere i etterkant på dette som kan sees på som rent tyveri, sier H.C. Andersen.

Den unge arrangøren innrømmer feilinformasjon i forkant av arrangementet.

- Jeg kunne ikke si sannheten. Det ville være for dumt, sier Rainer Solheim, som nå må betale regninger på godt over 100000 kroner.