Trøbbel i familien

En fullkommen roman om en skakk familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er en kjensgjerning at man ikke kan velge familien sin, man må bare slite med den man har fått. Men av og til går ting virkelig over styr, som hos familien Hermansson i Nessers nye roman. 105-årsdag

Det er en stor dag i det prektige hermansonsske hus: Det skal feires 105-årsdag. Far Karl-Erik fyller 65 og går av med pensjon, eldstedatter Ebba blir 40. Men mor Rosemarie våknet likevel fra et slags mareritt, hvor to fugler på en telefonledning ga henne hvert sitt budskap i snakkebobler: I den ene sto det «Du må ta livet av deg», i den andre «Du må ta livet av Karl-Erik». Det er ingen opptur å våkne med de tankene svirrende i hodet, men Rosemarie har vært dypt ulykkelig i mange år, og dette var bare misnøyen som manifesterte seg på en ny måte.

I løpet av dagen ankommer resten av familien til huset i Kymlinge: Ebba, hennes mann og deres to tenåringsgutter, den mellomste datteren Kristina, hennes mann og deres lille sønn, og til slutt yngstesønnen Robert, som er blitt beryktet på landsbasis som Runke-Robert i et ørkesløst realityshow. Men akkurat nå skal han spille i en annen liksomvirkelighet – den lykkelige familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer