Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Melodi Grand Prix' Ulrikke Brandstorp:

Trøbbel i kø under innspilling av musikkvideo: - De kunne ha knivstukket oss

MGP-Ulrikke om den dramatiske turen til Sri Lanka. 

FARLIG: Innspillingen av MGP-aktuelle Ulrikkes musikkvideo for sangen «Places» kunne fått fatale konsekvenser. Se musikkvideoen innspilt på Sri Lanka her. Video: Joon Brandt / Ulrikke Brandstorp Vis mer

(Dagbladet): Den 11. mars skal årets deltakere i Melodi Grand Prix møtes til fest og finale i Oslo Spektrum. Deltakerne skal i kjent stil synge seg gjennom kvelden, før en vinner kåres som sendes til Eurovision i Kiev.

Låtene er allerede anmeldt av flere medier, og én anmelderne ikke klarer å bestemme seg for hva de synes om er Østfold-jenta Ulrikke Brandstorp (21).

Se artistens nye musikkvideo øverst i saken.

I Dagbladet fikk låta hennes, «Places», terningkast to. «En MGP-designet låt - uten særpreg og knapt nok sjel», skrev anmelderen. Her var VG uenig, og smelte til med terningkast fem.

Brandstorp bryr seg lite om terningkastene, og har valgt å promotere låta for fullt. Det inkluderte en reise til Sri Lanka for å spille inn musikkvideo, regissert av Joon Brandt, men der gikk ikke alt etter planen.

KJEMPER OM FINALEPLASS: Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh presenterte nylig Melodi Grand Prix-deltakerne til årets MGP, som kjemper om en finaleplass i Kiev i mai.  FOTO: Andreas Lekang
KJEMPER OM FINALEPLASS: Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh presenterte nylig Melodi Grand Prix-deltakerne til årets MGP, som kjemper om en finaleplass i Kiev i mai. FOTO: Andreas Lekang Vis mer

Skumle leddkleddscener

Et par timer utenfor hovedstaden Colombo filmet Brandstorp og og de nærmere 15 menneskene i crewet. Videoen tar for seg en historie mellom en lokal gutt og en jente, som drar ut på en reise. I kuttscener ser man artisten selv, som danser og synger.

Det var alt annet enn problemfritt å danse lettkledd i gatene. Srilankere har flere trosretninger, og nærmere 70 prosent er buddhister. I området crewet spilte inn på var imidlertid en stor del av befolkningen konservativt kristne eller muslimer.

MELODI GRAND PRIX: Ulrikke Brandstorp er en av deltakerne i årets MGP, som avholdes i Oslo Spektrum den 11.mars. Foto: Christian Roth Christensen
MELODI GRAND PRIX: Ulrikke Brandstorp er en av deltakerne i årets MGP, som avholdes i Oslo Spektrum den 11.mars. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Hadde man på seg litt lite klær var det fort et problem. Vi hadde heldigvis med oss politiet hele tida, men etter innspilling måtte jeg bare hive på meg en jakke. Det var litt ubehagelig, men det var jo også kult at sikkert 100 mennesker så på meg til enhver tid, forteller hun til Dagbladet.

- Jeg liker jo litt oppmerksomhet.

Ble drapstruet og ranet

Politieskorte ved lettkledde scener og gjennom byen var derimot bare et lite filleproblem i forhold til hva de skulle oppleve seinere. Ifølge nettsidene til den engelske regjeringen og The Guardian er det flere store gjengmiljøer på Sri Lanka, og flere av dem kan være svært farlige.

- De er narkomane, og hadde tatt kontroll over en strand vi skulle spille inn en scene på. Gjengen var voldelige, og det var sånn at man ble knivstukket om man ikke betalte dem nærmere 100 dollar, hevder 21-åringen.

KLAR FOR FINALE: Ulrikke Brandstorp gleder seg til å synge i årets MGP-finale. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR FINALE: Ulrikke Brandstorp gleder seg til å synge i årets MGP-finale. Foto: NTB scanpix Vis mer

Brandstorp hevder at de velvillig betalte.

- Det var liksom ikke noe «option» å dø. Men jeg brydde meg ikke så mye. Vi skulle spille inn når solen gikk ned, så jeg måtte konsentrere meg skikkelig de få minuttene vi hadde. De kunne ha knivstukket oss, men det gikk heldigvis bra, hevder MGP-artisten.

Politiet i Sri Lanka begynte i fjor med veisperringer og tilfeldig sjekking av biler i forbindelse med gjengkriminalitet. Det var en økning av doppsmugling og dødelige skyteepisoder som fikk politiet til å agere, ifølge The Guardian.

Giftige dyr

En annen potensiell fare under turen var det svært giftige dyrelivet.

Under en dansescene i jungelen på natta kunne det nemlig ha dukket opp slanger, skorpioner og edderkopper. Alle med dødelig gift.

- Vi hadde noen som sto på sidelinja og passet på, slik at det ikke gikk helt galt. Heldigvis var det verste som skjedde den kvelden at jeg fikk masse sot i hele ansiktet fordi jeg kom for nær en brennende fakkel, sier hun og ler.

Problemer i kø

For å komme seg til Sri Lanka måtte gruppen mellomlande i Doha, men der fikk de beskjed om at dronen som de leide til 10 000 kroner, ikke lenger kunne være med på flyet.

- De er sykt strenge, og jeg var livredd for å ha den i bagasjen. Men det var liksom det eneste vi kunne gjøre, og det gikk takk og pris bra.

Da de endelig ankom hovedstaden Colombo skulle fotoutstyr også by på problematikk. Sarpsborg-jenta hevder at alt kamerautstyret ble holdt igjen i tollen, og at de etter fem timer på flyplassen ga opp kampen.

- Det verste scenarioet her var jo kanskje at jeg måtte filme med telefonen min. Vi fikk heldigvis mast oss til å få tilbake utstyret, men det var jo ikke akkurat gratis, sier hun.

En sum på en million rupier i kontant måtte betales i depositum. Det tilsvarer nærmere 50 000 norske kroner.

Videoen, som endte langt over budsjett på grunn av uforutsette utgifter, kan du se øverst i saken. 21-åringen skal sammen med de andre MGP-deltakerne framføre låten live i Oslo Spektrum den 11. mars. Om det holder til seier, får vi vente å se.

- Jeg er i hvert fall sykt gira på å vinne! Jeg har ikke meldt meg på bare for å delta, sier hun og humrer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media