MANUSFORFATTER FJERNET:  Den prisbelønte manusforfatteren Michael Arndt er fjernet fra lista over medvirkende for den nye Star Wars-filmen. Bildet er fra «Star Wars: Episode II - Attack of the Clones». Foto: Stella Pictures
MANUSFORFATTER FJERNET: Den prisbelønte manusforfatteren Michael Arndt er fjernet fra lista over medvirkende for den nye Star Wars-filmen. Bildet er fra «Star Wars: Episode II - Attack of the Clones». Foto: Stella PicturesVis mer

Trøbbel i kulissene for «Star Wars Episode VII»?

Prisbelønt manusforfatter er mystisk droppet.

(Dagbladet): I går holdt sjefen for Lucasfilm, Kathleen Kennedy, en formell offentliggjøring av staben til den kommende Star Wars-filmen «Star Wars: Episode VII», skriver filmnettstedet Filter.

Mange sperret øynene opp da det ikke var Michael Arndt som sto oppført som manusforfatter - mannen som først hadde fått i oppdrag å skrive manus.

Nye manusforfattere I stedet er det regissør JJ Abrams og Lawrence Kasdan som står oppførst med ansvar for manuset, skriver The Hollywood Reporter.

Arndt har skrevet flere prisbelønte manus, deriblant vant han Oscar for «Little Miss Sunshine».

Han skal også ha fått ansvaret for å skrive Star Wars-manuset allerede før Disney kjøpte opp Lucasfilm.

Ikke fornøyde? Flere spekulerer nå i om Lucasfilm ikke skal ha vært fornøyd med utkastene til Arndt, og at det er derfor han på mystisk vis er fjernet fra lista over medvirkende.

Det er forløpig ikke kjent hvorfor Arndt ikke lenger er involvert i filmen, men en avklaring om manuset begynner å haste.

Det er planlagt at filmingen skal starte allerede til våren, og at den skal være premiereklar sommeren 2015. Flere medier skriver at filmen muligens blir utsatt.

Kathleen Kennedy virker imidlertid fornøyd med å ha fått Lawrence Kasdan, som tidligere har skrevet flere manus for Lucasfilm og «Star Wars», med på laget.

- Det er veldig få mennesker som har en så fundamental forståelse for hvordan en «Star Wars»-film fungerer, og det er er fantastisk å få ham enda mer involvert i å bringe historien tilbake til det store lerretet, sier Kennedy om Kasdan ifølge Deadline.com.