Trøbbel i Ville Vesten

Gjennom tidene vært vi kunnet se enormt mange westernfilmer. Mange av dem har vært bra - enda flere dårlige.

Av en eller annen merkelig grunn har ikke spillutviklere fattet samme interesse for cowboylivet i Ville Vesten, på tross av at det er et voldsforherligende klisjé-o-rama.

Godt er det derfor nå at noen prøver seg, synd er det at de ikke helt lykkes med forsøket.

«Dead Man\'s Hand» er nok et førstepersons skytespill, en sjanger der middelmådighet ikke lenger kan levnes noen sjanse.

Du spiller pistolslyngeren El Tejon, som i sin tid ble pumpet full av bly og etterlatt for å dø av sine såkalte kumpaner. Nå er hevnens tid inne, og du må tråle gjennom gamle western-byer, tog, elvebåter, miner- både til fots og på hesteryggen (væh! På skinner!)- for å lykkes, selvfølgelig bevæpnet med datidas våpen og eksplosiver.

Før hvert brett er det gjort en snedig vri: Du får utdelt fem kort, og må spille poker. Vinner du, noe som er temmelig lett, vanker det ekstra ammo i påfølgende brett.

Hele konseptet er så absolutt spennende, men sørgelig nok bare på papiret.

Når du er i gang med spillingen vil du raskt merke at fiendene er bort i natta tjukke i huet, grafikken på langt nær er grensesprengende, det kryr av irriterende småfeil, og flerspillerdelen er bare hakket mindre døllt og platt enn enspillerdelen.

En vis cowboy skal ha sagt at «hvis det ikke ser ut som noe er verdt innsatsen, er det neppe det heller». Han hadde helt rett.