Trøbbel-makerne er tilbake

Gruppa som bergtok en verden med låta «Trouble» er tilbake i Norge. Vinnerne av konkurransen er nå trukket!

Du husker kanskje singelene «Trouble» og «Yellow»? Den britiske gruppa Coldplay gjorde rent bord med sin debutplate «Parachutes» i millenniumsåret. Særlig i Norge fikk bandets «kjølige spill» og lidenskapelige poprock en varm velkomst.

Norge var det første landet utenfor England hvor «Parachutes» gikk til topps på albumlisten, plata solgte 60 000 i Norge, det vil si til platina. Det ble også gitt ut en egen norsk utgave som inkluderte en bonus-EP med opptak fra konserten på Rockefeller i desember 2000. Året etter var Coldplay et av hovednavnene under Quartfestivalen.

Nå er de tilbake på Rockefeller og skal gi norgesfansen smakebiter fra den nye plata «A Rush Of Blood To The Head», som kommer i butikkene 26. august. Oslo er en av syv byer som blir beæret med besøk fra Coldplay i sommer, og konserten er allerede utsolgt.

- Jeg synes det er vanskelig å sammenlikne de to platene. Jeg har ikke hørt på «Parachutes» siden den kom. Men jeg tror «A Rush Of Blood To The Head» er mørkere i tekst og musikk, uttalte gitarist Johnny Buckland til Dagbladet i juni, da singelen «In My Place» ble sluppet. Vinnerne av konkurransen er nå trukket!

Alf Tore Angelsen (Oslo) vant to billetter til kveldens konsert. Kjersti Johannessen (Oslo), Malin Gustavsen (Halden), Sjur Teien (Tønsberg) og Karen Mietle (Frei) vant Coldplays nye album, mens Lars Ekhougen (Oslo), Leif Ingar Iversen (Drøbak), Anne Guri Storemoen (Oslo) og Maren Backstrøm (Ås) vant t-skjorte. Disse vil få premiene tilsendt i neste måned, når det nye albumet kommer ut.

Coldplay spiller på Rockefeller i Oslo fredag 12. juli. Les mer om bandet på dagbladet.nos musikksider eller på hjemmesidene til Coldplay.

NORGESVENNER:</B> - Vi er blitt veldig godt mottatt i Norge. Husker godt konsertene i Oslo og Bergen, og ikke minst showet på Quart-festivalen i fjor. Synd vi ikke skal dit i år, sa gitarist Jonny Buckland til Dagbladet i juni i år.