Trodde de andre i bandet hadde slutta

Derfor mener black metal-vokalisten at han eier Immortal-navnet.

LEVER AV BANDET: Derfor ønsker ikke Olve «Abbath» Eikemo å ta pause fra Immortal. Han anser nå Harald «Demonaz» Nævdal og trommeslager Reidar «Horgh» Horghagen som eksmedlemmer, og jobber med nye musikere på den neste Immortal-plata. Foto: Florian Stangl/Flickr (CC)
LEVER AV BANDET: Derfor ønsker ikke Olve «Abbath» Eikemo å ta pause fra Immortal. Han anser nå Harald «Demonaz» Nævdal og trommeslager Reidar «Horgh» Horghagen som eksmedlemmer, og jobber med nye musikere på den neste Immortal-plata. Foto: Florian Stangl/Flickr (CC) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet meldte i går at black metal-bandet Immortals tekstforfatter Harald «Demonaz» Nævdal og trommeslager Reidar «Horgh» Horghagen formelt har protestert på at vokalist og gitarist Olve «Abbath» Eikemo forsøker å sikre seg enerett på bruk av bandets navn og logo.

I et brev til Patentstyret slår Demonaz' og Horghs advokat fast at de to er medlemmer av bandet og at logoen som varemerke derfor bør tilhøre alle tre.

Nå er Abbaths kommentar til protesten registrert i Patentstyrets database. Han forteller han trodde Demonaz og Horgh hadde sluttet i bandet etter at de i sommer flyttet ut av øvingslokalet og sluttet å betale sin andel av husleieutgiftene.

Bakgrunnen for utflyttingen skal ha vært en konflikt innad i bandet, som har legendestatus i metalmiljøer verden over etter over tjue år i bransjen, flere plateutgivelser og høyt profilerte konserter.

Brevet er signert Oddvar Eikemo «på vegne av» Abbaths enkeltmannsforetak Eikemo Compositions.

Konflikt «I sommer fikk Olve melding fra Harald og Reidar at de ville ha en lengre pause med bandet etter at det hadde oppstått en konflikt mellom Olve og de to andre bandmedlemmene», skriver Eikemo til Patentstyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer