POPULÆR POPSTJERNE: Etter at han ga ut monsterhiten «Gangnam Style» i sommer, har koreanske Psy blitt kjent verden rundt. 
Foto: AFP Photo / Thomas Samson / NTB scanpix
POPULÆR POPSTJERNE: Etter at han ga ut monsterhiten «Gangnam Style» i sommer, har koreanske Psy blitt kjent verden rundt. Foto: AFP Photo / Thomas Samson / NTB scanpixVis mer

Trodde de fikk «Gangnam Style»-stjerna til Norge - ble rundlurt av falsk agent

- Det er selvfølgelig surt.

(Dagbladet): Lenge så det ut til at den sør-koreanske popstjerna Psy, desidert best kjent for monsterhiten «Gangnam Style», var på vei til å besøke Norge for første gang.

Dersom alt hadde gått knirkefritt hadde verdensstjerna framført landeplagen fra en scene på utestedet Hall Toll i Stavanger 22. november.

Slik blir det imidlertid ikke.

Ble rundlurt Arrangørselskapet Stavanger Promotion har nemlig blitt grundig lurt melder Aftenbladet.no.

- Det stemmer, bekrefter Fredrik Dyrstad Halvorsen i Stavanger Promotion overfor Dagbladet, og fortsetter:

- Vi har vært i kontakt med en agent som ikke har rettighetene i orden, for å si det sånn. Vi er i kontakt med Psys management nå, men han vi skrev kontrakt med først, hadde visstnok ingen tilknytning til artisten.

Økonomisk tap Han forteller at Stavanger Promotion kommer til å følge opp svindelsaken, uten å ville fortelle hvordan.

- Vi ønsker ikke å blåse opp dette mer nå. Dette er selvfølgelig surt, men vi må bare legge det bak oss og tenke framover, sier han.

I tillegg til bitterhetsfølelsen av å ha blitt rundlurt, følger også et økonomisk tap med svindelen. Dyrstad Halvorsen ønsker ikke å oppgi hvor mye penger det dreier seg om.

Arrangørene begynte å forstå at noe ikke stemte da de ikke fikk de opplysningene de skulle ha.

- Da vi fikk kontakt med hans faktiske management, fikk vi bekreftet at vi hadde blitt lurt. Nå begynner vi på en ny runde med dem, og jobber hardt for å få Psy til Stavanger. Men det blir ikke i denne omgang, sier Dyrstad Halvorsen.

«Gangnam»-suksess Park Jae-sang (34), som er Psys egentlige navn, er fra Gangnam-distriktet i Seoul, Sør-Korea.

Til tross for at han i flere år har vært et kjent navn i den koreanske underholdningsbransjen, er det først i inneværende år navnet hans har blitt kjent også på andre kontinenter.

Låta «Gangnam Style» ble utgitt som en del av Psys sjette studioalbum i juli, og spredte seg raskt verden over ved hjelp av en Youtube-video.

Videoen, der popstjerna danser den famøse «Gangnam Style»-dansen, er blitt sett i overkant av 720 millioner ganger siden den ble lastet opp for fire måneder siden.