- Trodde det gikk til helvete

BIRMINGHAM (Dagbladet): Den første prøven begynte som en mareritt for sanger Lars A. Fredriksen. Den første tanken som eksploderte i hodet til låtskriver David Eriksen var: - Dette går til helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjennomkjøring nummer en låt mildt sagt som en kasse kaniner. Selv om Lars A. Fredriksen og koristene gjorde sitt ytterste, luktet det lenge mer jumboplass enn topp fem-plassering.

Etter prøvene var delegasjonsleder Jon Ola Sand tidlig ute som brannslukker.

- At orkesteret møter så uforberedt, er ikke bra. Men det gjenstår heldigvis seks prøver til før finalen, så jeg tar det hele med ro, sier Sand.

Rot og tull

Årsaken til den elendige førsteprøven er i korte trekk som følger:

Et lydbånd med trommeloops, som ble sendt for to måneder siden, dukket aldri opp i Birmingham. Da det ble oppdaget før helga, fikk de et nytt et, som var ødelagt. Seint mandag kveld fikk de enda en ny tape, sammen med instrumentaversjon av «Alltid sommer».

- Det var instrumentalversjonen som orkesteret trodde var teipen, så de droppet å øve. De trodde nærmest de ikke skulle spille i det hele tatt, sier David Eriksen.

Gikk hjem

Med det stopper ikke med det. Orksteret hadde også oversett både partitur og noter.

Defor hadde orkesterlederen sendt hjem organisten og gitaristen.

- Det er sant. Vi fikk tak i en organist, men neste prøve med gitarist skjer ikke før torsdag, sier Eriksen.

- Men fordi orkestret hadde tatt feil av trommeloopteipen og instrumentalversjonen, hadde det rett og slett ikke lært låta.

«Alltid sommer» låt derfor mye mindre modere og langt mer som en kjedelig GP-låt - milevis unna enhver vinnersjanse.

- Det må vi rette på, sier Eriksen.

Gjemte bort koret

Lars A. Fredriksen vil ikke overdramatisere den første mislykkete prøven. Etter fire gjennomgjøringer på 20 minutter, tok orkesteret seg inn.

- Jeg tar det med ro. Dette blir bra, sier Lars og får støtte av den norske dirigenten Geir Langslet.

Koristene Lars Aass, Aina Andreassen, og Åshild Stensrud ble først plassert bak scenen - utenfor syne - mens Lars A. Fredriksen sang sammen med Håvard Gryting og Ole-Marius Johnson.

De bortgjemte koristene ble seinere hentet fram, men plassert i skyggen langt bak. Dette fungerte dårlig.

- Jeg skjønner vi har et problem der, men det løser vi med en annen lyssetting, sier Lars A. Fredriksen.

<B>HELT KRISE:</B> Gårsdagens prøver begynte som en nedtur for Lars A. Fredriksen og låtskriver David Eriksen (t.h.). Orkesteret kunne ikke den norske GP-låta. Men hovedpersonen er optimist. Det skal gå bra, sier Lars A. Fredriksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer