TAKKNEMLIG: Gunn Marit Nisja debuterte med boka «Naken i hijab» 25. august i år. Nå er hun takknemlig over å være blant de ti nominerte til Bokhandlerprisen 2011. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
TAKKNEMLIG: Gunn Marit Nisja debuterte med boka «Naken i hijab» 25. august i år. Nå er hun takknemlig over å være blant de ti nominerte til Bokhandlerprisen 2011. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

- Trodde det var en dårlig spøk

Forfatter Gunn Marit Nisja er blant de ti nominerte til Bokhandlerprisen 2011.

(Dagbladet): - Jeg trodde ikke på det, sier forfatter Gunn Marit Nisja til Dagbladet.

Drøye to måneder etter at Nisjas debutbok «Naken i hijab» kom for salg, fikk hun beskjed om at hun var én av de ti nominerte til Bokhandlerprisen 2011.

Eneste debutant Blant kjente tungvektere er Nisja eneste debutant i kampen om den gjeve prisen.

- Bare å være nominert blant disse forfatterne en kjempeseier i seg selv, sier hun.

De ytterligere ni nominerte er Jan Kjærstad med boka «Normans område», Jo Nesbø med «Gjenferd», Gert Nygårdshaug med «Chimera», Jørn Lier Horst med «Vinterstengt», Levi Henriksen med «Dagen skal komme med blå vind», Tomas Espedal med «Imot naturen», Gaute Heivoll med «Kongens hjerte», Margareth Skjelbred med «Du skal elske lyset» og Eystein Hanssen  med «Giftstrøm».

- Jeg føler meg litt naken blant disse store forfatterne. Litt som en spurv blant påfugler, sier Nisja.

Har funnet favoritten Nisjas favoritt blant de nominerte er Nygårdshaug.

- Han er helt fantastisk, og jeg ser gjerne ham som vinneren.

I fjor ble Jan-Erik Fjell og krimromanen «Tysteren» kåret til favoritten blant bokhandlerne, og forfatteren ble med det tidenes yngste vinner.

- At han vant i fjor, og at jeg er nominert i år, forteller meg at bokhandlerne er åpne for nye stemmer, og møter oss på en fin måte, sier Nisja.

- Veldig motiverende Forfatteren legger ikke skjul på at nominasjonen betyr mye for henne.

- Jeg kjenner på en trygghet over at jeg har noe i litteraturen å gjøre, noe å komme med. Det er veldig motiverende, sier Nisja.

«Naken i hijab» er historien om Live som finner kjærligheten i Egypt, og bestemmer seg for å satse på den. Live flytter dit, og gjør alt for å opprettholde fasaden, til tross for at hun ikke har det så bra. Etter hvert må hun kjempe seg hjem.

Etter bokdebuten har hun fått flere gode tilbakemeldinger fra lesere og bokhandlere.

- Jeg tviler ikke på at mange har hatt glede av boka, og flere venter på neste bok, sier Nisja.

«Neste bok» er allerede på vei. Nisja har nylig levert et førsteutkast til redaktøren sin. Også denne boka har kulturkollisjon som tema.

- Men akkurat nå vil jeg bare nyte nominasjonen, ler Nisja.