Trodde du at du endelig skulle slippe å høre flere rykter om «Anonym»?

Ari Behn vil det annerledes. Han mener Kagge lyver.

- ERLING DU LYVER: Ari Behn mener Erling Kagge bløffer når han presenterer Per Kristiansen som Anonym. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
- ERLING DU LYVER: Ari Behn mener Erling Kagge bløffer når han presenterer Per Kristiansen som Anonym. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

-Tro meg, dette er bløff. Anne Holt, Kjell Terje Ringdal og Erling Kagge selv (med flere bidragsytere) er triumviratet bak Anonym, sier Ari Behn til Dagbladet.

Ikke før vi trodde at vi endelig hadde sett slutten på denne årelange balladen om hvem forfatteren av «Kongepudler», «Kinderegg-effekten», «Klassekamerater» og «Mordet på Anonym» er, dukker det opp nye teorier. Og nye spekulasjoner.

Men denne gang er det ikke mer eller mindre kvalifiserte gjetninger fra journalister, men en beinhard påstand fra en av bøkenes hovedpersoner.

For Ari Behn er helt sikker på at det ikke er Per Kristiansen som er «Anonym», slik han ble presentert som i dag.

Markedsføring I stedet mener Behn det er det snakk om nok et smart markedsføringstriks fra Erling Kagge.

Ari Behn, som selv er én av bøkenes hovedpersoner, mener det er snakk om nok et markedsføringstriks fra Erling Kagge, og blåser dermed nytt liv i spekulasjonene alle håpet at skulle bli lagt død etter dagens annonsering om at det er .

- Om kort tid er det en ny runde med spekulasjoner, timet inn mot sommersalget, sier Behn.

Gjør Behn dette som et takk for sist etter at han høyst ufrivillig fikk en hovedrolle i Anonyms første bok «Kongepudler»?  

-Nei, sier Behn.

- Svinsk komplott - Den eneste innvending jeg har mot «Anonym», foruten at bøkene er rein trivia og fullstendig harmløse, er dette: Jeg har på ingen måte et slapt håndtrykk. Det var en dødelig fornærmelse, sier Behn.
 
-Så du har åpenbart ikke håndhilst på noen av forfatterne du hevder står bak bokserien?

-Jo da, jeg har hilst på alle sammen. Hvilket gjør det hele til et svinsk komplott.

Vil ikke motbevise Erling Kagge svarer tvetydig når Dagbladet konfronterer ham med påstandene.

- Hehe, Ari er kjent for sine sylskarpe observasjoner. Han har kongefamilien i ryggen, så det er tungt å stå på opp i mot det. 

- Har dere beviser på at det er Kristiansen?
 
- Jeg vet til enhver tid hva som er riktig, men jeg ønsker ikke å gå gode gamle Ari i næringa. Jeg har ikke behov for å motbevise påstanden.
 
- Lyver han?  

ANONYM?: Per Kristiansen (t.h.) ble tirsdag avslørt som personen bak forfatterpseudonymet Anonym. Det mener Ari Behn er en bløff. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ANONYM?: Per Kristiansen (t.h.) ble tirsdag avslørt som personen bak forfatterpseudonymet Anonym. Det mener Ari Behn er en bløff. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Nei, jeg tror Ari tror på det han sier.

- Ikke pr-stunt   - Er det Per Kristiansen som er forfatteren anonym?
 
- Jeg er helt overbevist om at det er selveste Per Kristiansen.
  
- Er dette et nytt kapittel i en lang rekke av pr-stunt?

- Vi har aldri har gjennomført noe pr-stunt i forbindelse med anonym. Ansatte i Kagge Forlag har arbeidet med manus, og litt med media. Vi har verken betalt Anne Holt, Arne Strand eller Ari Behn for å komme på banen og hjelpe oss frem til et ok årsresultat. 

- Helt håpløst Per Kristiansen rister på hodet over Behns påstander.

- Dette blir litt i overkant. Jeg er «Anonym» og Ari Behn lyver.

- Hvorfor svarer Kagge så tvetydig?

- Jeg tror Erling er litt oppgitt rett og slett. Dette er jo helt håpløst. Forlaget har faktisk tatt bilder av meg mens jeg skriver «Kongepudler», men de er for grusommme til å bli publisert.