Trodde du «Hello Kitty» var en katt?

Da må du tro om igjen.

KATT?:  De fleste har vel antatt at den populære figuren «Hello Kitty» skal forestille en katt. Nå sier skaperne av figuren at det slettes ikke er en katt, men ei lita jente. Det har skapt oppstyr på Twitter. Foto: NTB Scapix
KATT?: De fleste har vel antatt at den populære figuren «Hello Kitty» skal forestille en katt. Nå sier skaperne av figuren at det slettes ikke er en katt, men ei lita jente. Det har skapt oppstyr på Twitter. Foto: NTB Scapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karakteren «Hello Kitty» er skapt av det japanske selskapet Sanrio, og har blitt et fenomen over hele verden. Den kattelignende skapningen er å finne på alt fra kopper, klær, vesker, sengetøy til smykker.

Særlig har det blitt populært blant barn, men også blant voksne. 

I disse dager åpnet museet «Japanese American National Museum» i Los Angeles en utstilling om den kjente karakteren.

Det var antropologen Christine R. Yano, som har jobbet og skrevet bok om fenomenet «Hello Kitty», som var med å plukke ut gjenstander til utstillingen. Det skriver Los Angeles Times. 

- Ikke en katt Hun sendte inn ideéne sine til Sanrio for godkjenning, og de var stort sett fornøyde. Det var bare én ting hun hadde gjort fryktelig galt. Hun hadde nemlig kalt den kjente figuren for en katt. 

- Jeg ble korrigert - veldig strengt. Det er en av korrigeringene Sanrio gjorde i utkastet mitt til utstllingen. «Hello Kitty» er ikke en katt. Hun er en tegneseriefigur. Hun er ei lita jente. Hun er en venn. Men hun er ikke en katt, sa Yano ifølge Los Angeles Times. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer