Trodde han skulle dø

George Harrison trodde han hadde trukket sitt siste åndedrett da en fremmed mann kastet seg over ham med kniv i Harrisons eget hjem.

For 20 år siden ble John Lennon skutt ned utenfor sitt hjem i New York. Siden den gang har sikkerhet vært en evig bekymring for de gjenlevende medlemmene av The Beatles. Den 30. desember ble George Harrison knivstukket i sitt eget hjem av en mann som hadde trengt seg inn. En uke tidligere ble en kvinne arrestert etter å ha brutt seg inn på ekteparet Harrisons eiendom på Hawaii.

Det tidligere Beatles-medlemmet var heldig som slapp unna det med livet. Kona Olivia reddet trolig livet hans da hun slo gjerningsmannen i hodet med en lampe. De to klarte å overmanne inntrengeren og holde på ham til politiet kom.

- Det har ikke kommet klart fram at de to kjempet heroisk og reddet hverandres liv, har en av parets venner uttalt. - Det var en kamp på liv og død, og ingen av dem trodde de ville overleve.

Nå er George Harison hjemme igjen etter den traumatiske hendelsen, melder nyhetsbyrået Reuters.

- George er svært trett og bruker tiden på å hvile og komme seg, sa en talsmann i dag. - Vi ser ikke for oss at han vil forlate hjemmet på en god stund enda.

Harrison fikk skader i tommelen og fingrene, og var redd for at han aldri kunne spille gitar igjen. Men legene har forsikret Harrison om at han vil bli helt frisk.