Trodde hun var en erfaren mann

Forlaget ble overrasket da vinnerskribenten viste seg å være ei ung, norsk jente.

OVERRASKET: Da Schibsted Forlags jury for romankonkurransen leste Ida Løkås' innsendte manus, var de sikre på at hun var en etablert, mannlig skribent, grunnet stilen og tematikken. Foto: Berit Roald / Scanpix
OVERRASKET: Da Schibsted Forlags jury for romankonkurransen leste Ida Løkås' innsendte manus, var de sikre på at hun var en etablert, mannlig skribent, grunnet stilen og tematikken. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden fikk 26-åringen en innkommende telefonsamtale som snudde opp ned på hverdagen hennes.

Blant 307 innsendte manus til Schibsted Forlags romankonkurransen, ble hennes plukket ut som det aller beste.

- Jeg ble så overrasket at jeg måtte forsikre meg om at de snakket om mitt manus. Jeg kunne nesten ikke tro at jeg var kåret til vinneren, sier Ida Løkås til Dagbladet.

Bokutgivelse og pengepremie Og det av en enstemmig jury, bestående av forlagets redaksjonssjef for skjønnlitteratur, Kjersti H. Johnsen, samt forfatterne Håvard Rem og Invar Ambjørnsen.

- Det er vanskelig å sondere følelsene rundt det, men jeg er lykkelig og setter stor pris på en slik tillitserklæring fra fagfolk, sier hun.

I dag ble hun premiert med et løfte om at vinnerboka «Det fine som flyter forbi» kommer for salg høsten 2012, og 200 000 kroner.

- Handler om fantasi og kreativitet - Det er helt surrealistisk at boka skal for salg. Pengepremien skal på konto, og fungere som lønn til meg selv, sier Bodø-jenta.

Forlaget ble overrasket da de fant ut at vinnerskribenten var ei ung, norsk jente. Samtlige av leserne så for seg en mannlig, erfaren skribent grunnet Løkås' stil og tematikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer