- Trodde jeg hadde brystkreft

For seks år siden oppdaget Geri Halliwel (25) en svulst i det ene brystet. Spice Girls-stjernen stod i fare for å miste en av sine fremste attributter. Nå snakker hun ut om brystoperasjonen og frykten for kreft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om to dager står Halliwell sammen med de andre krydderjentene i Oslo Spektrum og synger for 8500 hylende fans. Men livet har ikke alltid vært like enkelt for Ginger Spice. For seks år siden opplevde hun sitt livs mareritt:

- Jeg trodde jeg hadde kreft og at jeg måtte operere bort hele brystet, forteller hun om opplevelsen som forandret henne som menneske.

Ble redd

Halliwel har bestemt seg for å snakke åpent om opplevelsen for å oppmuntre andre unge kvinner til å undersøke seg regelmessig.

- Jeg brukte ikke å sjekke brystene mine - jeg trodde ikke det var nødvendig i min alder, sier Halliwel til den engelske avisen The Sun.

Men da Halliwel jobbet som danser på nattklubben Astoria i London oppdaget hun plutselig en dag en kul i det høyre brystet.

- Jeg kjente på den og ble redd, sier Spice Girls-sangeren. Hun kontaktet en lege for å få kulen undersøkt. Legen sendte henne videre til et sykehus for få den grundigere analysert og operert bort.

Forandret selvbildet

- Legene på sykehyset fortalte meg at jeg måtte operere bort brystet om det var kreft. Jeg var så sjokkert at jeg ikke visste hva jeg skulle si. Det var en fryktelig opplevelse for en ung jente. Det forandrer jo hele bildet av meg selv, sier Halliwel som

var 19 år den gangen.

Hun måtte vente en uke på operasjonen. Det er de verste dagene i hennes liv.

- Det føltes som en evighet. Jeg tenkte at om det var brystkreft så kunne den jo ha spredd seg til hele kroppen.

Men etter operasjonen fikk hun den gledelige beskjeden: Svulsten var godartet. Halliwel følte en enorm lettelse.

Arr på brystet

I ettertid tenker hun ofte på det som skjedde. Arret på brystet er der fortsatt, som en påminnelse:

- Jeg lærte å kjenne hvor verdifullt livet er og at man aldri kan ta noe for gitt. Jeg ser på ting med nye øyne nå.

Men krydderjenta føler seg ikke helt trygg:

- Det kan jo hende igjen. Og neste gang er kanskje ikke svulsten godartet.

KLARE FOR OSLO:</B> Geri Halliwell måtte operere et av brystene for seks år siden. Om to dager braker det løs i Oslo Spektrum, da opptrer Emma, Mel C., Mel B, Victoria og Geri forann 8500 fans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer